Την τρίτη καθημερινή πτήση της από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς την πρωτεύουσα του Κατάρ Ντόχα, ανακοίνωσε την Τετάρτη σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα η αεροπορική εταιρεία του εμιράτου Qatar Airways.
Το νέο καθημερινό δρομολόγιο της εταιρείας που ξεκινάει επίσημα από την 1η Ιουνίου, συμπίπτει με την επέτειο συμπλήρωσης 10 χρόνων παρουσίας της εταιρείας στην ελληνική αγορά και αποτελεί ένδειξη της υψηλής ζήτησης που καταγράφεται για μετακινήσεις από την περιοχή του Κόλπου προς τη χώρα μας.
Σε αντίθεση με άλλες αεροπορικές εταιρείες η Qatar Airways επένδυσε στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια της κρίσης και σύμφωνα με τους εκπροσώπους της, «ανταμείφθηκε καθώς κατέγραψε 12% αύξηση της επιβατικής κίνησης το 2013 και 26,5% αύξηση το 2014».
Με την εξέλιξη αυτή συνεχίζεται η ενδυνάμωση της παρουσίας των αεροπορικών εταιρειών στην αγορά της Αθήνας, ενώ ενισχύεται ακόμη περισσότερο και η διασυνδεσιμότητα του «Ελευθέριος Βενιζέλος», μέσω της αυξημένης δυνατότητας εξυπηρέτησης της σημαντικής και διαρκώς αναπτυσσόμενης γεωγραφικής αγοράς της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα, ενισχύεται η δυνατότητα της εξυπηρέτησης των αγορών της Άπω Ανατολής και της Αυστραλίας.

Η αεροπορική εταιρεία του Κατάρ ξεκίνησε την λειτουργία της πριν 21 χρόνια, με μόλις τέσσερα αεροσκάφη, ενώ σήμερα αποτελεί μια παγκόσμια εταιρεία με έναν στόλο 152 αεροσκαφών, με τα οποία εξυπηρετεί περισσότερους από 140 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται, ότι η Qatar Airways βρίσκεται σε φάση υλοποίησης ενός μεγάλου προγράμματος επέκτασης του στόλου της, έχοντας παραγγείλει συνολικά 300 νέα αεροπλάνα, 80 από τα οποία αφορούν τον τύπο Α-350, το νεότερο μοντέλο της ευρωπαϊκής Airbus και ανταγωνιστή του αμερικανικού Boeing 787.