Οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν την Τρίτη επιχείρηση στις περιοχές της ερήμου βορειοανατολικά του Ραμάντι με σκοπό να απομονώσουν τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (EI) και να προετοιμάσουν την επίθεση γα την ανακατάληψη αυτής της πόλης που βρίσκεται στην επαρχία Αλ-Άνμπαρ.

Η επιχείρηση έχει πάρει την επωνυμία «Στις διαταγές σου Χουσέιν» από το όνομα του Ιμάμη Χουσέιν, εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ και ενός από τους θρησκευτικούς ηγέτες που λατρεύονται περισσότερο από τη σιιτική θρησκευτική κοινότητα, δήλωσε ο Άχμεντ Αλ-Ασάντι, εκπρόσωπος των λαϊκών μονάδων κινητοποίησης, μίας παραστρατιωτικής δύναμης της οποίας τα περισσότερα μέλη είναι σιίιτες και η οποία βοηθά τον ιρακινό στρατό στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον των τζιχαντιστών.

Η Ραμάντι, πρωτεύουσα της μεγαλύτερης ιρακινής επαρχίας Αλ-Άνμπαρ, αντιστάθηκε για μήνες στις επιθέσεις των τζιχαντιστών οι οποίοι την κατέλαβαν τελικά στις 17 Μαΐου έπειτα από μία εκτεταμένη επιχείρηση και τη χαοτική υποχώρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι τζιχαντιστές του ΙΚ ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Αλ-Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ, που εκτείνεται από τα όρια της περιοχής της Βαγδάτης μέχρι τα σύνορα με τη Συρία, τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που εξαπολύθηκε σήμερα, οι ιρακινές δυνάμεις και οι παραστρατιωτικοί θα αναχωρήσουν από το νότιο τμήμα της επαρχίας Σαλαχεντίν, που συνορεύει με την Αλ-Άνμπαρ. "Ο σκοπός είναι να απελευθερώσουμε τις περιοχές ανάμεσα στις επαρχίες Σαλαχεντίν και Αλ-Άνμπαρ και να προσπαθήσουμε να απομονώσουμε την τελευταία", δήλωσε ο Ασάντι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από