Μηνύματα για την ανάγκη ιδιωτικοποιήσεων στον χώρο των λιμενικών υποδομών αναμένεται να απευθύνει προς την ελληνική κυβέρνηση ο επίτροπος Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της ΕΕ Καρμένου Βέλα, ο οποίος θα επισκεφθεί την Ελλάδα προκειμένου να λάβει μέρος στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015 (ΕΗΘ).

Στο συνέδριο, που θα γίνει στις 28 και 29 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ναυτιλιακής κοινότητας της Ευρώπης, με κεντρικό θέμα την συμβολή των λιμανιών και των ακτών ως κινητήριων μοχλών για την Γαλάζια Ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου αναμένονται με ενδιαφέρον πολλές υψηλού επιπέδου συζητήσεις, όπου οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν το ευρύ φάσμα των ευκαιριών που προσφέρουν οι ακτές και οι θάλασσες της Ευρώπης, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές.

Οι σύνεδροι της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας θα εξετάσουν επίσης το έδαφος για συνέργειες, με στόχο την αξιοποίηση των λιμανιών και των παράκτιων περιοχών για περαιτέρω ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την αειφορία.

Το συνέδριο θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία, τη συνεργασία, τις δεξιότητες και τα προσόντα για την θαλάσσια οικονομία, καθώς και στις δυνατότητες για ιδιωτικές επενδύσεις και δημόσια χρηματοδότηση.
Στους ομιλητές συγκαταλέγονται υπουργοί, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και εθνικών φορέων χάραξης πολιτικής, καθώς και εμπειρογνώμονες από ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και από άλλες ηπείρους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από