Σε κρας τεστ του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη Ρεάλ Μαδρίτης εξελίσσεται το θέμα της παραμονής του Κάρλο Αντσελότι στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Μετά τον νικητήριο αγώνα της Ρεάλ επί της Χετάφε (7-3) ο πορτογάλος σταρ έσπευσε να φωτογραφιστεί με τον προπονητή του και να ανεβάσει τη φωτογραφία στα social media συνοδευόμενη με το σχόλιο: «Σπουδαίος προπονητής και καταπληκτικός άνθρωπος. Εύχομαι να συνεργαστούμε την επόμενη σεζόν».

Η πρωτοβουλία του CR7 μοιάζει με σεισμική δόνηση, με επίκεντρο το Μπερναμπέου. Ο πρόεδρος του συλλόγου Φλορεντίνο Πέρεθ φέρεται εξοργισμένος με τον Ρονάλντο γιατί αμφισβητεί απροκάλυπτα την απόφασή του να αντικαταστήσει τον Αντσελότι με τον Ράφα Μπενίτεθ.

Την απόφαση του Ρονάλντο να στηρίξει τον Καρλέτο συμμερίζεται και ο κολομβιανός μέσος Χάμες Ροδρίγες: «Θα είναι σκληρό να μη συνεχίσει γιατί βρίσκεται ήδη δύο χρόνια εδώ και γνωρίζει την ομάδα».

Πριν από την έναρξη του αγώνα με τη Χετάφε οι οπαδοί της Ρεάλ αποθέωσαν τον Αντσελότι ενώ σε σφυγμομέτρηση της εφημερίδας «Ας» έδειξαν την προτίμησή τους στον Ιταλό.

Από τη Μίλαν διαρρέει την ίδια στιγμή πως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει καταθέσει στον Αντσελότι πρόταση πενταετούς συνεργασίας και ένα μπάτζετ 150 εκατ. ευρώ για μεταγραφές.

Πιο ήρεμος από ποτέ, ο 55χρονος προπονητής ξεκαθάρισε πως αν δεν συνεχίσει στη Ρεάλ, τότε θα ξεκουραστεί για έναν χρόνο, ενώ έσπευσε να υπερασπιστεί την τακτική της Βασίλισσας στο θέμα του σημειώνοντας πως «είναι μια απαιτητική ομάδα και είναι φυσιολογικό να έχει αμφιβολίες έτσι όπως εξελίχθηκε η σεζόν».

Η συμπεριφορά του Αντσελότι τις τελευταίες ώρες έμοιαζε σαν να ζούσε τις τελευταίες του στιγμές στη Ρεάλ. Την Παρασκευή αποχαιρέτησε όλους τους εργαζομένους στο Βαλδεμπέμπας, ενώ μετά το ματς με τη Χετάφε είχε μια συγκινητική συνομιλία με τους παίκτες του. Οταν εμφανίστηκε ο Φλορεντίνο Πέρεθ, πολλοί υπέθεσαν πως θα του ανακοίνωνε την απομάκρυνσή του, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά.

Αγνωστο παραμένει τι θα πράξει ο Ρονάλντο αν τελικά ο Πέρεθ δεν αλλάξει γνώμη για τον Αντσελότι. Τα δημοσιεύματα που θέλουν ομάδες όπως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Γ. να είναι έτοιμες να τον διεκδικήσουν προσφέροντας έως 1,230 εκατ. ευρώ πυκνώνουν, ενώ σημειολογική μπορεί να χαρακτηριστεί η αντικατάσταση του CR7 με τον Νορβηγό Μάρτιν Οντεγκαρντ που σε ηλικία 16 ετών και 157 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης που φόρεσε τη λευκή φανέλα στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Παρηγοριά για τον CR7 αποτελεί πάντως ο τίτλος του πρώτου σκόρερ που κατέκτησε, φτάνοντας τα 48 γκολ.

Τα αποτελέσματα: Ρεάλ – Χετάφε 7-3, Αλμερία – Βαλένθια 2-3, Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ 4-0, Μπαρτσελόνα – Λα Κορούνια 2-2, Θέλτα – Εσπανιόλ 3-2, Εϊμπαρ – Κόρντομπα 3-0, Γρανάδα – Ατλέτικο 0-0, Μάλαγα – Σεβίλλη 2-3, Βαγεκάνο – Σοσιεδάδ 2-4, Λεβάντε – Ελτσε 0-0.