Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν ευχήθηκε σήμερα, Σάββατο, από τη Λισαβόνα να υπάρξει μια «γρήγορη συμφωνία» για το ελληνικό χρέος, εκτιμώντας ότι μια έξοδος της Αθήνας από το ευρώ θα ήταν «καταστροφή για την Ελλάδα» και ταυτοχρόνως «πρόβλημα για την ευρωζώνη».

Από την Πορτογαλία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Σαπέν είπε ότι η συμφωνία θα πρέπει «να ολοκληρώνει το προηγούμενο πρόγραμμα αλλά επίσης και να προετοιμάζει τη συνέχεια δεδομένου ότι η Ελλάδα θα παραμείνει, σε κάθε περίπτωση, μια ευπρόσβλητη χώρα».

«Θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη» πρόσθεσε ο Σαπέν μετά τη συνάντηση που είχε με την ομόλογό του της Πορτογαλίας, Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκε.

Θα ήταν επίσης «ένα πρόβλημα για την ευρωζώνη, ακόμη κι αν σήμερα είμαστε πολύ πιο ισχυροποιημένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», συνέχισε.

«Η ευρωζώνη δεν φτιάχτηκε για να περισταλεί αλλά για να επεκταθεί. Μέσα σε έξι μήνες άλλαξαν πολλά πράγματα, προς το καλύτερο. Η Ευρώπη πάει καλύτερα, πολλές από τις χώρες μας πάνε καλύτερα, η Γαλλία τα πάει πολύ καλύτερα» είπε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Πορτογαλία κατέβαλε πολλές προσπάθειες, οι οποίες της επέτρεψαν να βγει από το πρόγραμμα και να απευθύνεται πλέον απευθείας στις αγορές. Ο Σαπέν σημείωσε ότι «η Ελλάδα θα έχει κάποιες δυσκολίες να το κάνει αμέσως».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από