Η έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή σε ένα σιιτικό τέμενος στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας προκλήθηκε από επίθεση αυτοκτονίας, επιβεβαίωσε το σαουδαραβικό υπουργείο Εσωτερικών, ενώ νοσοκομειακός αξιωματούχος έκανε λόγο για 20 νεκρούς και περισσότερους από 50 τραυματίες.

Κανείς δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση, την πρώτη εναντίον σιιτών στη Σαουδική Αραβία από τον Νοέμβριο, όταν ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους σε επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια θρησκευτικής σιιτικής γιορτής, επίσης στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος της σιιτικής μειονότητας.

«Ένα άτομο πυροδότησε μία βόμβα που έφερε κάτω από τα ρούχα του κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, στο τέμενος Άλι Ιμπν Τάλεμπ στην Κουντέιχ, πόλη της επαρχίας Κατίφ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, που έκανε λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες. Ο εκπρόσωπος τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων SPA, δεν έδωσε συγκεκριμένο απολογισμό της επίθεσης.

Νοσοκομειακός αξιωματούχος δήλωσε τηλεφωνικώς στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι «περίπου 20 άνθρωποι» σκοτώθηκαν κατά την επίθεση και περισσότεροι από 50 άλλοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ορισμένοι από τους οποίους με σοβαρά τραύματα. Είπε πως ένας ορισμένος αριθμών άλλων δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν σπίτι τους.