Κανονικά θα καταβληθούν στο τέλος του μήνα οι συντάξεις του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ, διαβεβαίωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, διαπιστώθηκε ότι, «η πορεία των οικονομικών των δύο μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων είναι πάρα πολύ ικανοποιητική όσον αφορά τα έσοδα Μαΐου και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα χρειαστούν έκτακτη επιχορήγηση, εκτός από εκείνη η οποία έχει προβλεφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ειδικότερα για το ΙΚΑ, εκτιμάται ότι το Μάιο θα εμφανίσει έσοδα άνω των 900 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά το ΕΤΕΑ, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι εάν χρειασθεί εκτός από τη βοήθεια που έχει υπολογισθεί από τον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, μπορεί να προσφερθούν ακόμη 10 με 11 εκατ. ευρώ, από οφειλές του ΙΚΑ προς το ΕΤΕΑ.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι μπορεί να μη χρειαστεί ούτε αυτό», ανέφερε ο κ. Στρατούλης, ενώ τόνισε ότι το πλέον βασικό είναι πως οι συντάξεις καταβάλλονται «χωρίς μειώσεις, διότι συνεχίζουμε να μην εφαρμόζουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από