Μπορεί στα χθεσινά ελεύθερα δοκιμαστικά στο γκραν πρι του Μονακό ( που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαίου στις 3 το μεσημέρι) ο Λιούις Χάμιλτον να ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, όμως, η έκπληξη της ημέρας ήταν ο Μαξ Φερστάπεν με την Toro Rosso και κινητήρα της Renault. Ο νεαρός οδηγός από την Ολλανδία, θεωρείται το νέο μεγάλο ταλέντο της Formula1. Ο μικρός κατάφερε να ανέλθει στην δεύτερη θέση των χρονομητρημένων στα ελεύθερα δοκιμαστικά.

Ο Μαξ Φερστάπεν είναι 17 ετών, δεν έχει ακόμη δίπλωμα οδήγησης σε δημόσιους δρόμους όμως από τον Μάρτιο τρέχει με το ένα – από τα δύο – μονοθέσια της Toro Rosso.

O νεαρός Ολλανδός μόνο άσχετος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν είναι. Ο πατέρας του, ο Γιός Φερστάπεν, είναι πρώην πιλότος της F1 που αγωνίστηκε από το 1994 έως και το 2003 για τα χρώματα των Benetton, Tyrell, Stewart, Arrows και Minardi.

Πάντως, τα αφεντικά της ομάδας, φαίνεται να μην προβληματίζονται με την ηλικία του αλλά και την απειρία του νεαρού οδηγού και πιστεύουν ότι θα γράψει χρόνους από τον πρώτο κιόλας αγώνα.