«Η Κύπρος σε σύντομο χρονικό διάστημα και με την αμέριστη στήριξη του κυπριακού λαού, καταγράφει ήδη σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας.

»Εκτιμούμε ότι η χώρα οδεύει σύντομα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, στην έξοδο από το μνημόνιο το αργότερο τον Μάρτιο του 2016 και ομαλοποίηση των συνθηκών στην οικονομία και το χρηματοπιστωτικό τομέα, με θετικές επιπτώσεις για όλους, κυρίως τους εργαζομένους», ανέφερε ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης, στη διάρκεια εκδήλωσης στην Κύπρο, με την ευκαιρία έναρξης λειτουργίας του όγδοου Τραπεζικού Κέντρου της Eurobank Κύπρου στο Παραλίμνι, Επαρχία Αμμοχώστου.

«Μία θετική εξέλιξη σαν αυτή της Κύπρου, πρέπει να αποτελεί το σαφή στόχο και για την Ελλάδα, το μέλλον της οποίας ήταν, είναι και θα παραμείνει στο ευρώ.

»Η επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας στο πλαίσιο μίας αξιόπιστης συμφωνίας με τους εταίρους μας, θα επιτρέψει τη σταδιακή, αλλά ταχύτατη εξομάλυνση και ομαλοποίηση των συνθηκών για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και θα απελευθερώσει τις δυνατότητές του να στηρίξει την πραγματική οικονομία, τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες» είπε ο κ.Καραμούζης.

Αναφερόμενος στον όμιλο της Eurobank, σημείωσε ότι «παρά τη δύσκολη συγκυρία, είναι σήμερα η μόνη ελληνική τράπεζα με ιδιωτική κατά πλειοψηφία μετοχική βάση (σε ποσοστό περίπου 65% του συνόλου), μέσω της συμμετοχής διεθνών επενδυτών παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ πρόσφατα ο βασικός μέτοχος της Τράπεζας Fairfax Holdings, αύξησε τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο από 8% στο 13%, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές του ομίλου μας.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην Eurobank Κύπρου, ο κ. Καραμούζης σημείωσε ότι είναι σήμερα ίσως η ισχυρότερη και καλύτερα κεφαλαιοποιημένη τράπεζα στην Κύπρο, ενώ, καταλήγοντας, υπογράμμισε πως «αποτελεί απόλυτη δέσμευση και πεποίθηση όλων μας ότι η βελτίωση των χρηματοοικονομικών και μακροοικονομικών συνθηκών στην Κύπρο θα επιτρέψει στον όμιλό μας να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό, ηγετικό ρόλο με καινοτόμες πρωτοβουλίες, προϊόντα και υπηρεσίες και με έντονο πελατοκεντρικό προσανατολισμό».

Το σημαντικό ρόλο και τη θέση που κατέχει η Eurobank Κύπρου στις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου, τόνισε στο χαιρετισμό του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Σταύρος Ιωάννου, επισημαίνοντας ότι «η Eurobank Κύπρου αποτελεί ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για τον όμιλο Eurobank.

Είναι μία πραγματικά ισχυρή τράπεζα με θεαματικές επιδόσεις σε πολύ σημαντικούς οικονομικούς δείκτες, καθώς διαθέτει υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια, με το σχετικό δείκτη άνω του 20%, παρουσιάζει πλεονάζουσα ρευστότητα, με το δείκτη δανείων προς καταθέσεις να κυμαίνεται στο 30% και είναι σταθερά κερδοφόρα».

Στη θετική και σταθερά αναπτυξιακή πορεία της Eurobank Κύπρου αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Μιχάλης Λούης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι «η Eurobank Κύπρου από την πρώτη ημέρα της κρίσης δήλωνε με κάθε ευκαιρία την αισιοδοξία της, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα υλοποιούσε τα συμφωνηθέντα.

»Σήμερα, δύο χρόνια μετά, η χώρα μας βρίσκεται ξανά στις αγορές, χωρίς περιορισμούς κεφαλαίων, τα δημόσια οικονομικά έχουν μπει σε βιώσιμη τροχιά και οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί και σταθεροποιηθεί».

Η Eurobank Κύπρου διαθέτει σήμερα οκτώ Τραπεζικά Κέντρα (τρία στη Λευκωσία, δύο στη Λεμεσό και από ένα στη Λάρνακα, την Πάφο και την επαρχία Αμμοχώστου).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από