Η κατάθεση Παπαντωνίου. Μετά τη Βάσω Παπανδρέου η σκυτάλη των  μαρτύρων, πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ, πέρασε στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος όμως είχε περάσει και από το πόστο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας διαδεχόμενος τον Ακη Τσοχατζόπουλο.
«Η πρωτόδικη απόφαση ήταν φοβερή και συνταρακτική» κατέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαντωνίου, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν έχει σε καμία περίπτωση σκοπό να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη. Ο πρώην υπουργός ήταν μετρημένος στις απαντήσεις του επισημαίνοντας πως την περίοδο που την επίμαχη υπόθεση την έψαχνε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής δεν «υπήρχε κανένα στοιχείο για δωροδοκία». Ιδιαίτερα προσεκτικός ήταν και στις κρίσεις του για τον Ακη Τσοχατζόπουλο με εφαλτήριο τον πολυτελή τρόπο ζωής του. «Ελαβα γνώση, όπως όλοι οι πολίτες. Ομως να αποφύγουμε να κάνουμε σχόλια για την ιδιωτική ζωή. Λυπάμαι ιδιαίτερα για την εξέλιξη που έχει η υπόθεση Τσοχατζόπουλου» είπε κοφτά ο πρώην υπουργός.
Οταν όμως έφτασε στο κεφάλαιο των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, έκανε λόγο για «ανωμαλία» στην εκτέλεση της συγκεκριμένης σύμβασης που αφορούσε τα ρωσικά TOR M-1.
«Μόλις έλαβα γνώση αυτής της ανωμαλίας για τα αντισταθμιστικά πήγα στη Ρωσία και ήρθα σε συνεννόηση με τον ομόλογό μου κ. Ιβανόφ. Αμέσως αντικατέστησε την εταιρεία που είχε κάνει τη λαμογιά με άλλη που έκανε τα αντισταθμιστικά. Επέλεξα την πολιτική λύση».
Υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου (Λεωνίδας Κοτσαλής):«Αναλαμβάνοντας το ΥΕΘΑ από τον κ. Τσοχατζόπουλο, σε τι κατάσταση το βρήκατε;».
Γιάννος Παπαντωνίου: «Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του υπουργείου,  υπήρχε εκτίναξη των δαπανών. Είχαμε παγκόσμιο ρεκόρ, η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Αμερική. Υπήρχε μεγάλο άνοιγμα σε εξοπλισμούς το οποίο σωστά ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης είπε ότι έπρεπε να κοπεί. Για τον λόγο αυτόν, όταν ανέλαβα το υπουργείο, εισηγήθηκα δραστικές περικοπές στο αμέσως επόμενο διάστημα».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από