Στην ανάκληση 39.334 Yaris, Corolla, Rav4 και Hilux προχωρά η εταιρεία Toyota Ελλάς Α.B.E.E, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ?ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, ως επακόλουθο των παγκόσμιων αντίστοιχων μέτρων με φόντο τους αερόσακους του προμηθευτή Takata.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά 39.334 οχήματα, παραγωγής από 15 Φεβρουαρίου 2003 έως 30 Ιουλίου 2007, εκ των οποίων τα 31.966 (Yaris και Corolla) αφορούν στον αερόσακο του συνοδηγού ενώ τα 7.948 (RAV4, Hilux και Yaris) στον αερόσακο οδηγού. Παράλληλα, όπως σημειώνει η Toyota υπάρχουν και 580 οχήματα στα οποία θα ελεγχθούν και θα επισκευαστούν οι αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού.

Στα προς ανάκληση οχήματα για τον αερόσακο συνοδηγού, ενδέχεται, συμφώνα με την σχετική ενημέρωση του προμηθευτή Takata, το σύστημαπυροκροτητή-εκτόνωσης του αερόσακου να μην λειτουργήσει βάσει των προδιαγραφών.

Συγκεκριμένα οι πυροκροτητές των αερόσακων συνοδηγού «ενός σταδίου» συγκεκριμένων μοντέλων (ονομαζόμενοι από την Takata ως SPI) ενδέχεται, λόγω της κατασκευής τους, μετά από την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος, να εισέλθει υγρασία στο εσωτερικό τους. ?ς αποτέλεσμα είναι πιθανό σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου να μην πραγματοποιηθεί η πλήρης εκτόνωσή του.

Για τα οχήματα που εμπλέκονται στον έλεγχο για τον αερόσακο του οδηγού, τα οποία είναι εξοπλισμένα με αερόσακο «ενός σταδίου» ενδέχεται λόγω της κατασκευής των αερόσακων μετά από την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος, να εισέλθει υγρασία στο εσωτερικό τους.  ?ς εκ τούτου είναι πιθανό σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου να διαρραγεί αυξάνοντας την πιθανότητα διαμελισμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος - αντικατάσταση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τoyota Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από