Στην δημοσιότητα έδωσε τηνΠέμπτη το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) που απευθύνεται προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας Γιάννη Τόλιο και με την οποία διαψεύδονται δημοσιεύματα περί δήθεν σύγκρουσης των εργαζομένων στις χαλυβουργίες με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΑΠΕΝ.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Προς

κ. Παναγιώτη .Λαφαζάνη

Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης,

Περιβάλλοντος, Ενέργειας

»Κοινοποίηση

κ. Ιωάννη Τόλιο

Γ.Γραμματέα Βιομηχανίας

»Κύριε Υπουργέ,

»Η επιστολή της Π.Ο.Ε.Μ προς τον κ. Ι.Τόλιο Γ. Γραμματέα Βιομηχανίας, που αναρτήθηκε στο site της Συνδικαλιστικής Οργάνωσής μας στις 8-5-2015 και παρουσίαζε τις θέσεις μας σχετικά με το κόστος ενέργειας στην Βιομηχανία, στάθηκε ως αφορμή 12 ημέρες μετά να παρουσιάζεται ως σύγκρουση μαζί σας και με βαρύγδουπους τίτλους από κάποια site «εργάτες χαλυβουργοί ενάντια Λαφαζάνη – Τόλιου».

»Κύριε Υπουργέ,

»Επιθυμώ να σας γνωρίσω ότι, καμία σχέση ούτε εγώ ούτε η Π.Ο.Ε.Μ έχει με αυτά τα δημοσιεύματα, που δεν απηχούν σε καμία περίπτωση το ύφος της επιστολής μας. Εμείς ασκούμε όπως οφείλουμε να πράξουμε την αναγκαία πίεση επίλυσης του δικαίου κατά την γνώμη μας αιτήματος σχετικά με την μείωση του κόστους ενέργειας στην Χαλυβουργία.

Γιάννης Στεφανόπουλος

Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Μ»