Σοκ έχει προκαλέσει στην Ουάσιγκτον η στυγερή δολοφονία ζεύγους πλούσιων Ελληνοαμερικανών, του ανήλικου παιδιού τους και της οικιακής βοηθού τους, οι οποίοι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στην πολυτελή βίλα τους στο Αρλιγκτον, βορειοδυτικά της αμερικάνικης πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα θύματα είχαν μαχαιρωθεί και έφεραν έντονα σημάδια βασανισμού ενώ εκτιμάται ότι οι δράστες πυρπόλησαν το σπίτι προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους.

Νεκροί είναι ο Σάββας Σαβόπουλος, 46χρόνων, η σύζυγός του Ειμι Σαβόπουλος, 47, ο γιος τους Φίλιπ, 10, και η οικιακή βοηθός Βεραλίσια Φιγκερόα, 57.

Οι δυο κόρες του ζευγαριού, η Αμπιγκέιλ, 19χρόνων, και η Κατερίνα, 16χρόνων, στάθηκαν τυχερές αφού έλειπαν από το σπίτι.

Οι δράστες εικάζεται ότι ήταν γνωστοί του ζευγαριού αφού δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης και απ' ό,τι φαίνεται πέρασαν όλη τη νύχτα με τα θύματά τους τα οποία βασάνισαν.

Ηχητικό και γραπτό μήνυμα
 
Η ομηρία προκύπτει από το ηχητικό και γραπτό μήνυμα που έστειλε την προηγούμενη ημέρα ο Σάββας Σαβόπουλος στη δεύτερη οικιακή βοηθό και με τα οποία της ζητούσε να μην πάει στο σπίτι τους με την πρόφαση ότι η σύζυγός του ήταν άρρωστη.

Ο Ελληνοαμερικανός ήταν διευθύνων σύμβουλος στην κατασκευαστική εταιρεία American Iron Works και, όπως εκτιμάται, οι δράστες κάτι επεδίωκαν να αποσπάσουν από το θύμα τους.

Η πολυτελής βίλα στην οποία διέμεναν τα θύματα βρίσκεται στην πιο αριστοκρατική συνοικία της Ουάσιγκτον. Πρόκειται για μια από τις καλύτερα φυλασόμενες περιοχές της χώρας αφού απέναντι από το σπίτι των Ελληνοαμερικανών διαμένει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Σάββας Σαβόπουλος είναι γνωστός στους αριστοκρατικούς κύκλους της Ουάσιγκτον, είχε αναπτύξει φιλανθρωπική δραστηριότητα ενώ παλαιότερα είχε προσκληθεί στον Λευκό Οίκο.

Στην κατοχή της αστυνομίας βρίσκεται βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο οποίο φαίνεται ένα άτομο να απομακρύνεται τρέχοντας από το σπίτι.

Πιθανόν να χρησιμοποίησε την Πόρσε του ζευγαριού αφού το πολυτελές αυτοκίνητο βρέθηκε και αυτό καμένο έξω από την πόλη.

Οι αρχές προσφέρουν 25.000 δολάρια σε όποιον αποκαλύψει ουσιαστικά στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από