Από θλιβερά επεισόδια σημαδεύτηκε ο τελικός Κυπέλλου του κυπριακού ποδοσφαίρου μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕ Λεμεσού, στο στάδιο «Ζήνων» της Λάρνακας. Κυπελλούχος αναδείχθηκε ο ΑΠΟΕΛ, νικώντας 4-2 την ΑΕΛ, αλλά κανείς δεν θα θυμάται την αναμέτρηση για το αγωνιστικό σκέλος.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στο 60ο λεπτό (ο ΑΠΟΕΛ ήταν μπροστά στο σκορ με 4-1), όταν οπαδοί της ΑΕΛ συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Η κατάσταση ήταν χαωτική και ο τελικός διεκόπη για περίπου 35 λεπτά.

Ο Τσέχος διαιτητής κ. Κράλοβετς διέκοψε τον αγώνα για 40 λεπτά προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη. Για αρκετή ώρα στον αγωνιστικό χώρο έπεφταν αντικείμενα και φωτοβολίδες, ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα αστυνομικών και οπαδών της ΑΕΛ που είχαν πάρει και τα περισσότερα εισιτήρια.

Έπειτα από μισή ώρα επεισοδίων άδειασε η εξέδρα και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα προβλήματα. Μάλιστα, οι οπαδοί της ΑΕΛ χτύπησαν ακόμα και τον πρόεδρο της ομάδας τους θεωρώντας τον υπεύθυνο για την εμφάνιση που είχε στον τελικό.

Αγωνιστικά, η ΑΕΛ προηγήθηκε στο 11′ με τον Σέμα, όμως ο Ντε Βινσέντι ισοφάρισε στο 31′ και στη συνέχεια ο Εφραίμ με δύο γκολ (45′, 53′) «καθάρισε» το ματς και χάρισε στον ΑΠΟΕΛ το 21ο κύπελλο της Ιστορίας του και δεύτερο διαδοχικό.

Το 4-1 διαμόρφωσε ο Γιον Αρνε Ρίισε στο 60′, ακριβώς που ξεκινήσουν τα επεισόδια, ενώ στο 90′ μείωσε για την ΑΕΛ ο Σιέλης διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Καρλάο, Αμορίν, Ρίσε, Σέρτζιο, Λάνινγκ, Μοράις, Αλωνεύτης (69΄ Τιάγκο Γκόμες), Εφραίμ (64΄ Χαραλαμπίδης), Ντε Βινσέντι (86΄ Αλεξάνδρου), Τζιμπούρ.

ΑΕΛ: Φεγκρούς, Ελευθεριου, Σαμπου, Σιέλης, Καρλίτος (80΄ Εντμάρ), Μπεμπέ, Σακέτι (56΄ Ταγκμπατζούμι), Γκουιντιλαγιέ. Σαρτινέρο, Καλό, Σέμα (81΄ Οχένε).