Ολοι την Ελλάδα σκέφτονται

Τα όσα συμβαίνουν με τον Τζιμπρίλ Σισέ, τον γάλλο άσο που έφθασε στα 34 και ξαφνικά ρίχνει γέφυρες προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, φέρνουν στην επιφάνεια ανάλογες περιπτώσεις αθλητών που συχνά πυκνά κλείνουν το μάτι στην Ελλάδα. Ο Σισέ αποφάσισε το 2011 να αποχωρήσει από τον ΠΑΟ, μολονότι είχε αγαπηθεί υπερβολικά από τον κόσμο. Πήγε στην Ιταλία, ενώ έφθασε μέχρι το Κατάρ και την Αλ Γκαράφα. Φυσικά, γέμισε το πορτοφόλι του με μπόλικο χρήμα, αλλά τώρα ξανασκέφτεται τη δική μας Λίγκα. Δεν είναι ο μόνος.

Ο Τζιμπούρ βρίσκεται στον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο δεν παραλείπει να αφήνει ανοιχτή την πόρτα για την ΑΕΚ και ουδέποτε εμφανίζεται αρνητικός στις επαφές. Ενας ακόμη που θα ήθελε να επιστρέψει είναι ο Αμπντούν, παίκτης που ουδέποτε έκανε κάτι σημαντικό μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό. Οσο για τον (μπασκετικό) Χάινς, προτίμησε το χρήμα της ΤΣΣΚΑ και υπέγραψε ηγεμονικό συμβόλαιο, τώρα όμως που η θητεία του στη Μόσχα ολοκληρώνεται δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να εξετάσει το ενδεχόμενο επανόδου του στο Λιμάνι. Οι περισσότεροι είτε δεν τα βρίσκουν όπως τα ανέμεναν είτε θησαυρίζουν και μετά δεν απορρίπτουν την επιστροφή σε ένα σχετικά ευκολότερο πρωτάθλημα. Με μόνο, ίσως, αρνητικό, την απίστευτη πίεση από τον κόσμο. Χωρίς φυσικά ορισμένοι από τους παίκτες που ξαφνικά αγάπησαν και πάλι την Ελλάδα να μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Στην πισίνα έχει ντέρμπι

Αρχίζουν σήμερα τα πλέι οφ στο πόλο για τις θέσεις της πρώτης τετράδας. Αναμετρώνται Εθνικός – Παναθηναϊκός (17.30) και Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη (19.30) στο κολυμβητήριο του Πειραιά και οι δύο αγώνες θα έχουν διαφορά δύο ωρών. Θα λέγαμε ότι οι αρμόδιοι, αν και έχουν ενημερώσει τη ΔΕΑΒ προκειμένου να υπάρξει ισχυρή αστυνομική δύναμη, όρισαν σχετικά κοντά τα παιχνίδια. Μπορούσαν να το αποφύγουν, έχοντας ως οδηγό την ένταση στα ματς του Παλαιού Φαλήρου με τον Πανιώνιο πριν από λίγες ημέρες. Και μια και κάνουμε αναφορά στο πόλο, να σημειωθεί ότι ο Ράτζεν βγάζει οριστικά το σκουφάκι του Ολυμπιακού. Η χρήση απαγορευμένων ουσιών δεν συγχωρείται. Ωρες ώρες η απόκτηση αλλοδαπών έχει αρκετό ρίσκο.

Στους κριτές περικοπές

Ενα ενδιαφέρον παρασκήνιο υπήρχε πριν από το (πρόσφατο) Φάιναλ Φορ του μπάσκετ στη Μαδρίτη. Οι ισπανοί κριτές (γραμματεία, ρολόι κ.λπ.) ήθελαν να πάρουν από 200 ευρώ έκαστος σε κάθε ματς και το κονδύλι για την Ευρωλίγκα έφθανε τα 1.600 ευρώ. Οι αρμόδιοι, ωστόσο, αρνήθηκαν, επέλεξαν την οδό των περικοπών και μάλιστα έφεραν Σέρβους για να κάνουν τη δουλειά. Με 100 ευρώ ο καθένας και χωρίς να τους πληρώσουν διαμονή και φαγητό. Λέτε εξαιτίας όλου αυτού του σκηνικού να παρατηρήθηκαν κάποια προβλήματα με τα ηλεκτρονικά ρολόγια;

Αθώα η Βέροια

Μια απόφαση που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις εξέδωσε χθες η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Απάλλαξε τη Βέροια, λόγω αμφιβολιών, για το περιβόητο προ διετίας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης. Απαλλάχθηκαν επίσης ο πρώην πρόεδρος Αρβανιτίδης, αλλά και ο γενικός αρχηγός Λαναρής. Ετσι, η Βέροια δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό, εκτός αν ασκήσει έφεση ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.