Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει πολιτικά το ενδεχόμενο να μην ψηφιστεί συμφωνία από βουλευτές του και να ψηφιστεί από τα άλλα κόμματα εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ με τη σταδιακή απαγκίστρωση που επιχειρεί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε υπέρ της προώθησης της συμφωνίας, η οποία θα βάλει τη χώρα στην κανονικότητα, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε στο παρά πέντε για να κλείσει η τελική συμφωνία.

Προέβλεψε, δε, τη σύναψη δύο συμφωνιών, μία μικρή που αφορά τις άμεσες ανελαστικές υποχρεώσεις της χώρας μέσα στον Ιούνιο και μία μεγάλη, συνολική συμφωνία.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι εταίροι δεν έχουν πρόσχημα να επιμένουν στις περαιτέρω αλλαγές στα εργασιακά και εκτίμησε ότι η επιμονή των εταίρων στο συγκεκριμένο θέμα οφείλεται σε πολιτικοϊδεολογικές αντιλήψεις. Χαρακτήρισε, δε, πολλές απαιτήσεις των δανειστών ανελαστικές και άσχετες με τα πραγματικά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

Όπως είπε, θεωρεί ότι το θέμα του ασφαλιστικού πρόκειται να ανοίξει με την τελική συμφωνία, ενώ χαρακτήρισε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που εκπόνησε ο ΣΥΡΙΖΑ ανεφάρμοστο στην παρούσα φάση.

Ο Φ.Κουβέλης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει εντολή για διαπραγμάτευση και συμβιβασμό εντός της ευρωζώνης και όχι εντολή για ρήξη, ως εκ τούτου δεν χρειάζονται ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα.

Ερωτηθείς εαν μετάνιωσε για την καταψήφιση του Σταύρου Δήμα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη ΔΗΜΑΡ, απάντησε αρνητικά, επικαλούμενος την ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου του κόμματός του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από