Αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν σε «μία και ενιαία συμφωνία», όπως είπε, έκανε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασαν επί πέντε ώρες την Τετάρτη.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει κατά τη διαπραγμάτευση να πετύχει μια συμφωνία που θα προβλέπει χαμηλό ποσοστό πρωτογενούς πλεονάσματος, να μην υπάρχουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ούτε νόμος για ομαδικές απολύσεις.

Επίσης, να υπάρχει νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις συλλογικές συμβάσεις, να προβλέπει την αναδιάρθρωση του χρέους, αναπτυξιακό πακέτο και ανακατανομή των φορολογικών βαρών, ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Προβληματισμός από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις των στελεχών μετά την ενημέρωση που έγινε από τον υπουργό Επικρατείας.

Τα μέλη του οργάνου έθεσαν σειρά ερωτημάτων σχετικά με τη στάση των δανειστών στις διαπραγματεύσεις και τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρκετά μέλη της ΠΓ εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, ωστόσο εκτιμήθηκε ως κρίσιμης σημασίας η κατάληξη των διαπραγματεύσεων και η ανακοίνωση των όσων συμφωνηθούν προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Υπό αυτό το πρίσμα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η συζήτηση μεταφέρεται πλέον στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο όπου αναμένεται να τοποθετηθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και να απαντήσει ο ίδιος στα όσα ερωτήματα θέσουν τα μέλη του οργάνου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από