Από ακρόαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα περάσουν το πρωί της Πέμπτης οι διορισμοί στην ΕΡΤ που προτείνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς.

Για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ προτείνεται ο Διονύσης Τσακνής και για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο Λάμπης Ταγματάρχης. Για το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνονται οι Μιχάλης Γρηγορίου, Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου και Νικόλαος Τρανού.

Στο μεταξύ, την αναστολή της διαδικασίας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής για το διορισμό του Διονύση Τσακνή στην θέση του πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ρ.Τ. και του Λάμπη Ταγματάρχη στην θέση του διευθύνοντα συμβούλου της κρατικής τηλεόρασης, ζητεί με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και έκδοσης προσωρινής διαταγής ο πρώην δικηγόρος της ΕΡΤ Γιώργος Κόκκας.

Ως προς την επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων στο τιμόνι της ΕΡΤ, ο κ. Κόκκας αναφέρει ότι αυτή έγινε «αυθαίρετα χωρίς καμιά διαφάνεια, δημοσιότητα και δημοκρατική διαδικασία». O δικηγόρος ζητεί τέλος, να διαταχθεί η προσωρινή παροχή των υπηρεσιών του ως δικηγόρου στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. με τους μισθολογικούς και ασφαλιστικούς όρους της εργασιακής του σχέσης που ίσχυαν πριν αυτή κλείσει (13 Ιουνίου 2013).