Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μέχρι τον Οκτώβριο αλλαγές στον ΦΠΑ που θα αφορούν στο τουριστικό πακέτο έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του MEGA η κ. Κουντουρά τόνισε χαρακτηριστικά ότι «μέχρι τον Οκτώβριο δεν θα αλλάξει τίποτε»,  επαναλαμβάνοντας τη σχετική δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Για ενδεχόμενες αλλαγές μετά τον Οκτώβριο η κ. Κουντουρά δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και δεν υπάρχει κάποια απόφαση μέχρι στιγμής. «Δεν έχουμε καταλήξει πουθενά. Η διαπραγμάτευση είναι διαπραγμάτευση», ανέφερε.

Η ίδια τόνισε ότι «η κυβέρνηση χωρίς οικονομική μελέτη και χωρίς τεκμηρίωση δεν θέλει να κάνει καμία αλλαγή που θα βλάψει γενικότερα την οικονομία», σημειώνοντας παράλληλα ότι «πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στις χώρες τις οποίες ανταγωνιζόμαστε. Ο ΦΠΑ έχει δύο συντελεστές σε όλες τις υπόλοιπες χώρες, 7-10 και 17-19. Εκεί λοιπόν γίνονται και οι προτάσεις και οι διαπραγματεύσεις», εξήγησε.

Τέλος η κ. Κουντουρά υποστήριξε ακόμα ότι «πρέπει να υπάρχει το προνόμιο των νησιών όπως υπάρχει σε όλη την Ευρώπη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από