Στον αστερισμό των τερματοφυλάκων κινείται τις τελευταίες εβδομάδες ο κόσμος του ποδοσφαίρου.

Λογικό, από τη στιγμή που πέντε από τους κορυφαίους κίπερ του κόσμου, οι Νταβίντ ντε Χέα, Ικερ Κασίγιας, Πετρ Τσεχ, Ούγκο Γιορίς και Σαμίρ Χαντάνοβιτς πιθανόν να αλλάξουν ομάδες.

Το σύνθημα για να ξεκινήσει ο χορός των τερματοφυλάκων αναμένεται από τον Ντε Χέα. Στο πρωτοσέλιδό της στο φύλλο του Σαββάτου η «Μάρκα» έγραφε για συμφωνία που έχει ολοκληρωθεί ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ντε Χέα, ενώ ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Λουίς φαν Γκάαλ άφησε να εννοηθεί την επόμενη ημέρα ότι η ομάδα του δεν μπορεί να κάνει τίποτα πια για να κρατήσει τον 24χρονο Ισπανό. Οχι ότι ο ολλανδός προπονητής κατέβαλε και μεγάλες προσπάθειες. Ο Φαν Γκάαλ δεν συγκαταλέγεται στους θαυμαστές του Ντε Χέα και έχει ετοιμάσει ήδη τη λύση της επόμενης ημέρας, που ακούει στο όνομα Βίκτορ Βαλντές, ενώ έχει στα υπόψη του και τον τερματοφύλακα της Τότεναμ Ούγκο Γιορίς.

Επειτα από μια στείρα σεζόν ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ επιθυμεί τη δημιουργία μιας νέας ομάδας Γκαλάκτικος στη βάση της οποίας θα βρίσκεται ο Ντε Χέα.

Ο 24χρονος πορτιέρο είναι γέννημα θρέμμα της ισπανικής πρωτεύουσας, η σύντροφός του Εντούρνε Γκαρθία και οι γονείς του ζουν στη Μαδρίτη, ενώ παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε την καριέρα του στην Ατλέτικο πάντοτε ονειρευόταν να υπερασπιστεί την εστία της Ρεάλ. Ιδανικές συνθήκες, λοιπόν, για τη μεγάλη μεταγραφή.