«Καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία είναι η 5η Ιουνίου. Όλοι γνωρίζουν ότι διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα στο χρηματοδοτικό» είπε την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης.

«Επιδίωξη είναι ένας έντιμος και θετικός συμβιβασμός που θα πρέπει να κάνουν πίσω και οι δύο πλευρές», είπε σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τόνισε ότι λογική της συμφωνίας είναι αυτή των «χαμηλών πλεονασμάτων», διαφορετικά, «θα βρεθούμε ξανά μπροστά σε αυτά τα θέματα μετά από λίγο».

«Δεν υπάρχει ρήγμα με την αριστερή πλατφόρμα» σημείωσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί από την Βουλή «μία συμφωνία για να έχει ισχύ θα πρέπει να κυρωθεί με κάποιον τρόπο. Το ουσιαστικό είναι να υπάρξει κύρωση της συμφωνίας. Το ρίσκο είναι το περιεχόμενο της συμφωνίας»

Τόνισε ότι «η ενότητα της κυβέρνησης και του κόμματος, είναι απαραίτητα για να πάμε μπροστά». Πρόσθεσε δε, πως «είναι σαφές ότι οι δανειστές θέλουν να διασπάσουν την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Χαρακτήρισε «άδικους» τους έμμεσους φόρους ενώ αναφερόμενος στις αλλαγές που θα ισχύσουν στον ΦΠΑ, είπε ότι θα μπορούν να ελέγχονται συναλλαγές που τώρα είναι ανεξέλεγκτες.

Σχετικά με τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, στην οποία αναφέρθηκε σε χθεσινή του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Σκουρλέτης παρέπεμψε στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, ότι «ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, όμως ο χρόνος είναι σε συνάρτηση δεδομένων».

«Κανένας δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις σε μία διαπραγμάτευση, όπως αυτή που ζούμε», είπε ο υπουργός, αναφέροντας σχετικά με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αυτό που θέλουμε να κάνουμε τον πρώτο και τον δεύτερο χρόνο της διακυβέρνησης, θα πρέπει να το απλώσουμε σε βάθος τεσσάρων ετών».

Ζήτησε από την κοινωνία να «δείξει αντοχές» τις οποίες θεωρεί ότι οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να δείξουν αρκεί να γίνει κατανοητό ότι η παρούσα κυβέρνηση «θα αλλάξει τον δρόμο».

«Το αποτέλεσμα της κατάργησης και της αναστολής είναι το ίδιο», είπε αναφερόμενος στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, για την οποία τόνισε ότι, δεν θα εφαρμοστεί και δεσμεύτηκε ότι θα καταργηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας, ανέφερε ότι η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί, ότι θα κατατεθεί στη Βουλή στο άμεσο μέλλον, ενώ ερωτηθείς για την έγκριση των τεχνικών κλιμακίων, είπε ότι «οποιαδήποτε άρνηση είναι για να ταπεινωθεί η κυβέρνηση».

«Προσωπικά και συλλογικά δεν θα δεχτούμε αυτή την ταπείνωση» είπε ο κ. Σκουρλέτης.