Στην ανάγκη να υποστηριχθεί η κυβέρνηση στην επιδίωξη υλοποίησης μιας νέας συμφωνίας με λιγότερη λιτότητα και περισσότερη ανάπτυξη αναφέρθηκε σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος μιλώντας στο συνέδριο «Επιμελώς Επιχειρείν 2015».

Όπως τόνισε, ο επιχειρηματικός κόσμος, και ιδιαίτερα τα Επιμελητήρια ως εκπρόσωποί του, έχουν και τη θέληση και μπορούν να βοηθήσουν με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις την ελληνική κυβέρνηση να πετύχει μια πραγματικά αναπτυξιακή συμφωνία με τους εταίρους και τους πιστωτές.

«Ο Πρωθυπουργός δείχνει να θέλει να κάνει αυτό που επιβάλει το εθνικό συμφέρον. Δείχνει να θέλει να καταλήξει άμεσα σε μια νέα συμφωνία με λιγότερη λιτότητα και περισσότερη ανάπτυξη. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Με τις ιδέες μας, τις προτάσεις μας, ακόμα και τις παραινέσεις μας. Δεν υπάρχει κομματικό διακύβευμα. Υπάρχει εθνικό διακύβευμα. Δεν είναι ώρα για συγκρούσεις. Είναι ώρα για εθνική συνεννόηση και συνθέσεις» είπε ο κ. Μίχαλος.

Υποστήριξε πως στα έξι αυτά χρόνια της λιτότητας και της κρίσης η Ελλάδα δεν κατάφερε να διαμορφώσει ένα εθνικό σχέδιο για να γίνει η χώρα πιο ανταγωνιστική και πιο δυνατή.

Ο κ. Μίχαλος σημείωσε πως «δεν απαιτείται κανένα μνημόνιο και καμία συμφωνία ούτε για να βελτιώσουμε τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς της πολιτείας ούτε για να καθιερώσουμε ένα απλό και δίκαιο φορολογικό καθεστώς, αλλά και ότι δεν χρειάζεται καμιά προέγκριση από τους εταίρους μας για να βελτιώσουμε το εργασιακό καθεστώς της χώρας μας, για να κάνουμε πραγματικές αλλά και επωφελείς για την οικονομία της χώρας ιδιωτικοποιήσεις και να βελτιώσουμε το ασφαλιστικό, εκεί που «οφθαλμοφανώς πάσχει».