Κοινό αίτημα μηνιαίας παράτασης της ρύθμισης των 100 δόσεων κατέθεσαν στην κυβέρνηση οι έμποροι, οι μικρομεσαίοι, οι κατασκευαστές και οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26.5.2015 λήγει η προθεσμία για την υπαγωγή υφισταμένων φορολογικών οφειλών στη ρύθμιση των 100 μηνιαίων δόσεων.

Όμως, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, για πολλές παλαιές κυρίως φορολογικές υποθέσεις ή υποθέσεις για τις οποίες εκκρεμεί έλεγχος, υπάρχει δυσχέρεια εκκαθάρισης και βεβαίωσης των οφειλομένων φόρων από τις οικείες ΔΟΥ, προκειμένου να ενταχθούν και αυτές στη ρύθμιση αυτή.

Επιπλέον, πολλοί απόδημοι Έλληνες, κάτοικοι εξωτερικού, δεν έχουν προλάβει να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του μέτρου και να οργανώσουν την υπαγωγή των οφειλών τους στη ρύθμιση αυτή, το αυτό δε ισχύει και για πολλούς φορολογούμενους και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Για τους παραπάνω λόγους, οι οργανώσεις Ομοσπονδία Κατασκευαστών και Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΜΚΟΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, Γενική Συνομοσπονδία Ελαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, ζητούν να παραταθεί η ισχύς του μέτρου για έναν ακόμη μήνα, όπως προβλέπεται από το σχετικό νόμο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από