Πρόταση για την ίδρυση εθνικής λοταρίας, με στόχο την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων, έθεσε υπόψη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στις 15 Μαΐου, όπως δήλωσε στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Intralot, ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Στην πρόταση αναφέρεται πως είτε τo Δημόσιο θα έχει το 100%, είτε θα μπορεί να συνεργαστεί με ιδιώτες. Σε κάθε περίπτωση, η διαχείριση της νέας λοταρίας θα γίνει από εξειδικευμένη εταιρεία που θα επιλεγεί από διεθνή διαγωνισμό, όπως είπε ο Σωκ. Κόκκαλης.

Ο πρόεδρος της Intralot υποστήριξε πως, μέσω της νέας λοταρίας, το δημόσιο μπορεί να εξασφαλίσει 500-600 εκατ. ευρώ, ετησίως. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προβλέψεις της κυβέρνησης για έσοδα από την αδειοδότηση εταιρειών διαδικτυακού στοιχήματος ήταν πρόχειρες και δεν θα επιβεβαιωθούν.

Ο Σωκ. Κόκκαλης υποστήριξε πως μόνο στην Ελλάδα υπάρχει ιδιωτικό μονοπώλιο στα τυχερά παιχνίδια. Μάλιστα, είπε πως η πρόταση προς τον Γιάνη Βαρουφάκη προβλέπει πως, αν αντιδράσει ο ΟΠΑΠ, τα δικαστικά έξοδα θα καλυφθούν από την εταιρεία διαχείρισης της κρατικής λοταρίας.

Προϋπόθεση για τη δημιουργία της νέας εθνικής λοταρίας, σύμφωνα με τον Σωκράτη Κόκκαλη, είναι η αναδιοργάνωση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), η οποία, μέχρι σήμερα, «λειτουργούσε με νομικίστικα κριτήρια και εξυπηρετούσε κατά 100% τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από