Με χρήματα από άλλα ασφαλιστικά Ταμεία αλλά και από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) θα καλυφθεί η «τρύπα» των 100 εκατ. ευρώ που εμφανίστηκε στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, σύμφωνα με όσα δήλωσε τη Δευτέρα στο Mega ο διοικητής του ΕΤΕΑ, Θανάσης Καποτάς.

Όπως είπε, με βάση τον νόμο 4325/2015 που ψηφίστηκε στις 11 Μαΐου το ΕΤΕΑ μπορεί να πάρει χρήματα από το «μικρό ΑΚΑΓΕ», ενώ τα υπόλοιπα θα αντληθούν «από ταμεία που μας οφείλουν».

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Καποτά, άλλα ασφαλιστικά ταμεία χρωστάνε στο ΕΤΕΑ 1,3 δισ. ευρώ. Συμπλήρωσε μάλιστα πως είχε ενημερώσει τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημ. Στρατούλη για την πρόθεσή του να «σπάσει» το ομόλογο του ΕΤΕΑ ώστε να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Μαΐου.

Ο κ. Καποτάς τόνισε ότι η Τράπεζα της Ελλάδας θα του τα έδινε τα χρήματα με κάποιο κόστος που το υπολόγισε στο 25% «ανάλογα με την τιμή της διαπραγμάτευσης».

Σε κάθε περίπτωση είπε ότι αναζητούνταν λύσεις, όφειλε να κάνει πρόταση και ότι αυτή δεν θα μπορούσε να καθυστερήσει καθώς στις 29 και 30 του μηνός θα πρέπει να καταβληθούν συντάξεις. Τέλος ανέφερε ότι ο κ. Στρατούλης ήταν ενήμερος για τις συζητήσεις που γίνονταν.