Εκείνο το «καυτό» καλοκαίρι του 2011, οι νόμιμες υποκλοπές σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις από την ΕΥΠ είχαν βγάλει είδηση που αφορούσε και τον μπάσκετικό Ολυμπιακό από σπόντα!

Παρακολουθώντας το τηλέφωνο του Μάκη Ψωμιάδη, ο κοριός της ΕΥΠ κατέγραψε ιδιωτική συνομιλία του με τον μετέπειτα γαμπρό του και παίκτη – τότε – του μπασκετικού Ολυμπιακού Γιάννη Μπουρούση, με τον τελευταίο να αναφέρεται με υποτιμητικό σχόλιο κατά των αδελφών Αγγελόπουλων.

Στην απολογία του προς τη διοίκηση της Ερυθρόλευκης ΚΑΕ (στη συνάντηση δεν ήταν παρόντες οι ιδιοκτήτες της ομάδας, αλλά ο αντιπρόεδρος Γιώργος Σκινδήλιας, ο γενικός διευθυντής Χρήστος Σταυρόπουλος και ο νομικός εκπρόσωπος της ΚΑΕ) ο διεθνής σέντερ είχε ζητήσει συγγνώμη και υπέγραψε κοινή συναινέσει τη λύση του συμβολαίου του με τους Ερυθρόλευκους.

Αργότερα σε δηλώσεις του αλλά και μιλώντας σε φίλους του είχε παραδεχτεί το λάθος του, αποτέλεσμα του γνωστού παρορμητισμού του που πολλές φορές του στοίχιζε.

Ολυμπιακός και Μπουρούσης ακολούθησαν πλέον χωριστούς δρόμους, ο ένας στο εξωτερικό (Μιλάνο και Μαδρίτη) και οι Πειραιώτες φτάνοντας στο απόγειο της μπασκετικής τους δόξας δύο φορές (2012, 2013) με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και βάζοντας το όνομά τους δίπλα στις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών.

Πέρυσι στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός ταξίδεψε δύο φορές (ηττήθηκε συνολικά με 3-2 στη σειρά των πλέι οφ και αποκλείστηκε από το φάιναλ φορ του Μιλάνου), αλλά ο Γιάννης Μπουρούσης δεν συναντήθηκε με τους αδελφούς Αγγελόπουλους.

Το Σάββατο το βράδυ στο ίδιο γήπεδο, έναν χρόνο μετά, ο ψηλός έκανε την κίνηση που είχε σκεφτεί πολύ νωρίτερα, αλλά είχε διστάσει.

Πλησίασε τους προέδρους, τους έδωσε το χέρι του και τους είπε συγχαρητήρια για όλα αυτά που έχουν πετύχει την τελευταία τετραετία, από τότε που είχαν δηλαδή να τα ξαναπούν.

Ηταν η τελευταία προπόνηση των δύο ομάδων πριν από τον χθεσινό μεταξύ τους τελικό: «Συγχαρητήρια όχι μόνο για τώρα και τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, αλλά για όσα έχετε έχει κάνει όλα τα προηγούμενα χέρια. Ηθελα καιρό να σας το πω αλλά δεν είχα την ευκαιρία. Καλή επιτυχία αύριο στον τελικό και ο καλύτερος να κερδίσει» είπε ο έμπειρος σέντερ, με τους δύο προέδρους να αποδέχονται τα συγχαρητήρια, να χαμογελούν και να ανταποδίδουν με θέρμη τη χειραψία.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος μάλιστα έσπασε περισσότερο τον πάγο με μια από τις κλασικές ατάκες του: «Καλά, ρε Γιάννη, πλάκα μας κάνεις, τι καλή επιτυχία; Αντίπαλοι είμαστε αύριο» είπε με χαρακτηριστικό τρόπο και όλοι χαμογέλασαν ακόμα περισσότερο.

Ο πάγος έλιωσε και ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε την κίνηση που έψαχνε τόσα χρόνια, αλλά ένιωθε λίγο αμήχανα το πώς να το κάνει. Η κατάλληλη ευκαιρία βρέθηκε και ο ψηλός επανόρθωσε σε μεγάλο βαθμό την επιπολαιότητα του 2011.