Για στρέβλωση του ανταγωνισμού κατηγορούν την Μπάγερν πολλές ομάδες της Μπουντεσλίγκα που παλεύουν για την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία ή διεκδικούν έξοδο στην Ευρώπη.

Οι Βαυαροί υπέστησαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά από τη Φράιμπουργκ (2-1) που δίνει αγώνα για να κρατηθεί στην κατηγορία.

«Είναι πολύ πιθανό στο μέλλον τέσσερις ή πέντε ομάδες να ζητούν άδεια να δίνουν τα παιχνίδια τους στο τέλος της σεζόν» δήλωσε σαρκαστικά ο Ντιρκ Ντούφνερ, αθλητικός διευθυντής του Αννόβερου που ισοβαθμεί με τη Φράιμπουργκ.

Πιο καυστικός ο εμπορικός διευθυντής της Βέρντερ Κλάους Αλοφς είπε μεταξύ άλλων στη γερμανική τηλεόραση: «Παλαιότερα η Μπάγερν ήταν μοντέλο επαγγελματισμού, κάτι που δεν μπορείς να διακρίνεις τις τελευταίες εβδομάδες».

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα για το Αμβούργο. Πέρυσι σώθηκε στα μπαράζ, αλλά φέτος φαίνεται πως δεν θα αποφύγει τον πρώτο υποβιβασμό στην ιστορία του στην Μπουντεσλίγκα. Ιστορία έγραψε η Γκλάντμπαχ που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά.

Τα αποτελέσματα:

Αουγκσμπουργκ – Αννόβερο 1-2, Λεβερκούζεν – Χόφενχαϊμ 2-0, Φράιμπουργκ – Μπάγερν 2-1, Χέρτα – Αϊντραχτ 0-0, Μάιντς – Κολωνία 2-0, Σάλκε – Πάντερμπορν 1-0, Στουτγάρδη – Αμβούργο 2-1, Βέρντερ – Γκλάντμπαχ 0-2, Βόλφσμπουργκ – Ντόρτμουντ 2-1.

Η βαθμολογία: Μπάγερν 76, Βόλφσμπουργκ 68, Γκλάντμπαχ 66.