Για «παραποίηση» των δηλώσεών της έκανε λόγο η Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία φέρεται να είχε παραδεχτεί σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Varietyπως είχε «πολλές σχέσεις με γυναίκες».

Η διάψευση ήρθε από τις Κάννες όπου κάνει πρεμιέρα η τελευταίας ταινία της ηθοποιού, με θέμα την ερωτική ιστορία δύο γυναικών.

Η 46χρονη αυστραλή ηθοποιός, δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πριν από την πρεμιέρα της ταινίας «Carol»: «Αν είχα ερωτικές σχέσεις με γυναίκες; Η απάντηση είναι «όχι»».

Η ηθοποιός συνέχισε λέγοντας ότι οι εικασίες για το ερωτικό της παρελθόν ξεκίνησαν έπειτα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Variety.

Το περιοδικό έγραψε ότι ρώτησε την Μπλάνσετ «αν στο παρελθόν είχε σχέσεις με γυναίκες» κι έλαβε την απάντηση «Ναι. Πολλές φορές».

Η ηθοποιός δηλώνει τώρα ότι το κομμάτι της συνέντευξης όπου δήλωνε ότι δεν είχε «σεξουαλικές σχέσεις με γυναίκες» είχε αφαιρεθεί.

Σχολίασε, μάλιστα, ότι «το 2015, η απάντηση [σε μία τέτοιου είδους ερώτηση] δεν θα έπρεπε να έχει σημασία». Επισήμανε επίσης ότι «σε 70 χώρες του κόσμου η ομοφυλοφιλία παραμένει παράνομη».

Παρά την όποια πρόοδο, είπε, «ζούμε σε βαθιά συντηρητικούς καιρούς».

Η ταινία Carol του αμερικανού σκηνοθέτη Τοντ Χέινς διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’50 και θεωρείται υποψήφια τόσο για Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες όσο και αργότερα για τα Όσκαρ.

Η Μπλάνσετ υποδύεται μια γυναίκα της υψηλής κοινωνίας που συνάπτει ερωτική σχέση με μια πωλήτρια, την οποία υποδύεται η Ρούνι Μάρα.