Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν έχει πάψει στιγμή να τον λατρεύει και να επιθυμεί τη μεγάλη επιστροφή. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πάντως στη χθεσινή ανοιχτή προπόνηση των ομάδων ήταν κατηγορηματικός

«Αυτή τη στιγμή με απασχολούν αυτά τα παιδιά που βλέπετε στο γήπεδο και τίποτε άλλο. Σας απαντάω με τον ίδιο τρόπο που έκανα και στην Τουρκία» τόνισε ο Σέρβος τεχνικός της Φενέρμπαχτσε ενθουσιάζοντας τον Τούρκο συνάδελφο που απέκτησε ελπίδες.

«Άρα θα μείνετε στην Φενέρ» ; τον ρώτησε αμέσως, αλλά απογοητεύτηκε γρήγορα καθώς ο «Ζότς» αποδείχθηκε «σφίγγα»:

«Ναι θα μείνω σίγουρα μέχρι με τον Ιούνιο που έχω συμβόλαιο. Μετά θα δούμε» απάντησε λακωνικά.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε την Κυριακή να αναμετρηθεί με τον κουμπάρο του Δημήτρη Ιτούδη στον άχαρο αγώνα για την 3η θέση, που σαφώς και δεν λέει τίποτε και στους δύο.

«Αν ήταν τελικός μάλιστα τότε θα είχε ξεχωριστή σημασία που θα παίζαμε ο ένας κόντρα στον άλλο, αλλά τώρα τι να πει κανείς. Είναι ένα παιχνίδι που όλοι λένε ότι πρέπει να καταργηθεί και δεν θα διαφωνούσα. Αλλά για σκεφτείτε πόσοι Τούρκοι και Ρώσοι έχουν κλείσει ξενοδοχεία, εισιτήρια και έχουν πληρώσει τόσα χρήματα για να βρίσκονται σε αυτή τη γιορτή του μπάσκετ. Συνεπώς έχουν δικαίωμα να δουν την ομάδα τους και σε έναν μικρό τελικό και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να δούμε σοβαρά ένα τέτοιο παιχνίδι» τόνισε ο Ζότς πριν τσιμπήσει χαιδευτικά στο μάγουλο τον Δημήτρη Ιτούδη, λίγο πριν ο τελευταίος μιλήσει στους δημοσιογράφους.

Ο τεχνικός της Φενέρ ρωτήθηκε και από έναν νεαρό συνάδελφο για το αν περίμενε περισσότερα από την ομάδα του στην πρώτη συμμετοχή της σε φάιναλ φορ.

«Φίλε μου πόσο χρονών είσαι» ; τον ρώτησε ο Ομπράντοβιτς και όταν αυτός απάντησε 21, ο Ζότς του είπε: «Δεν μπορείς να ξυπνήσεις αύριο το πρωί και να είσαι 31. Είναι δύσκολο να πάρεις το πρωτάθλημα Ευρώπης, δεν είναι κάτι απλό. Οι παίκτες μου ήταν εκπληκτικοί εφέτος και έκαναν μια εξαιρετική πορεία. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Και ας θυμηθούμε τι ρεκόρ είχαν πιο παλιά και τι ρεκόρ νικών έκαναν εφέτος».

Από την πλευρά του ο Νίκος Ζήσης παραδέχτηκε ότι αυτό που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είναι αξιοθαύμαστο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κουμπάρο.