Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) εκταμίευσε την τέταρτη δόση των 35,9 εκατομμυρίων ευρώ για την Αλβανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΝΤ η οικονομική ανάκαμψη της Αλβανίας συνεχίζεται, αλλά η ανάπτυξη αυτή παραμένει μικρότερη των δυνατοτήτων της.

α πολλά επισφαλή δάνεια είναι μία από τις ανησυχίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.Σύμφωνα με το ΔΝΤ ο κίνδυνος του προγράμματος, προέρχεται από εξωτερικές αποπληθωριστικές πιέσεις, την πολυπλοκότητα των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της ενέργειας και την ανάγκη για συνεχή πολιτική δέσμευση για δημοσιονομική προσαρμογή.

«Οι αρχές πρέπει να προλάβουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2015. Η μείωση του δημόσιου χρέους απαιτεί πολιτική δέσμευση για τη διατήρηση βιώσιμης δημοσιονομικής εξυγίανσης που ξεκίνησε το 2014», αναφέρει μεταξύ άλλων η τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το ΔΝΤ υπέγραψε με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, συμφωνία για δάνειο 300.000.000 ευρώ, που θα καταβληθεί σε δόσεις, μόνον εφόσον πληρούνται τα κριτήρια που καθορίζονται για τις οικονομικές επιδόσεις που σχετίζονται με την είσπραξη των εσόδων και τη μείωση του δημόσιου χρέους

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από