«Είναι θέμα διαπραγμάτευσης» και «για να μην οξύνουμε την κατάσταση» η τροπολογία με την οποία προβλέπεται η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλίστικά ταμεία δεν έχει ψηφιστεί ακόμη, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Παρασκευής, ο Γ. Ρωμανιάς εξήγησε: «Εμείς την έχουμε προωθήσει την τροπολογία, την έχουμε στείλει. Δεν έχει ενταχθεί σε κάποιο νομοσχέδιο ακόμα για να μην οξύνουμε την κατάσταση. Είναι πράξη φρόνησης».

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα έρθει σε ενδιάμεση συμφωνία με τους θεσμούς μέσα στο Μάιο. Συμπλήρωσε πως όταν τελειώσει η ενδιάμεση συμφωνία και η χώρα λάβει κάποια χρήματα από τους δανειστές της θα τεθούν εν συνεχεία και ζητήματα του μέλλοντος.

Ο κ. Ρωμανιάς ανέφερε ότι διεξάγονται πλέον συζητήσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των ορίων συνταξιοδότησης.

Τόνισε ότι το ζήτημα εγείρεται για όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 -καθώς από 1/1/2013 όλοι ανέβηκαν στα 67 για πλήρη σύνταξη- και έκανε λόγο για πρόθεση υποχώρησης της κυβέρνησης να θεσπιστούν τα νέα όρια για αυτούς από 1/1/2026, κάτι που ωστόσο ακόμα βρίσκεται στο στάδιο των συζητήσεων.

Όπως υπογράμμισε οι θεσμοί έστειλαν e-mail ζητώντας να μάθουν πόσοι ακριβώς εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, με τον κ. Ρωμανιά να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό, αλλά να εκτιμά ότι είναι κοντά στις 300.000 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από