Ο Ρεπουμπλικανός πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα Τζεμπ Μπους, ο οποίος πιθανολογείται ότι θα θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016, επιχείρησε να βάλει ένα τέλος στη δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την «κληρονομιά» του αδελφού του, του Τζορτζ Μπους (του νεώτερου), υποστηρίζοντας ότι με βάση τα όσα γνωρίζει σήμερα ο ίδιος δεν θα είχε διατάξει μια εισβολή στο Ιράκ.

«Γνωρίζοντας όσα ξέρω σήμερα, δεν θα είχα εμπλακεί, δεν θα είχα πάει στο Ιράκ», ανέφερε ο Τζεμπ Μπους σε μια εκδήλωση στο Τέμπε της Αριζόνας.

Στις αρχές της εβδομάδας ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι θα είχε εγκρίνει και ο ίδιος την εισβολή στο Ιράκ, όπως έκανε ο αδελφός του το 2003.

Με αφορμή τη δήλωση αυτή οι Δημοκρατικοί σχολίασαν ότι ο Τζεμπ δεν διαφέρει από τον αδελφό του ο οποίος αποχώρησε από την προεδρία των ΗΠΑ το 2009, με τη δημοτικότητά του να έχει πέσει πολύ χαμηλά εξαιτίας του πολέμου στο Ιράκ αλλά και λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Στη συνέχεια πάντως ο Τζεμπ υποστήριξε ότι παρερμήνευσε την ερώτηση που του έγινε