Ο Φινλανδός Ρόμπιν Λοντ ανοίγει τον χορό των θερινών μεταγραφών του Παναθηναϊκού. Ο 22χρονος αριστερός χαφ της Ελσίνκι που βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, σήμερα θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και, εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με το Τριφύλλι. Αλλωστε από την περασμένη εβδομάδα οι Πράσινοι είχαν συμφωνήσει με τη μόνιμη πρωταθλήτρια Φινλανδίας αντί 300.000 ευρώ για τη μετακίνηση του ταλαντούχου μέσου, ο οποίος είναι ο πρώτος από τους (τουλάχιστον) επτά που θα αποκτηθούν από τον Παναθηναϊκό.

Το ολικό λίφτινγκ που επιδιώκουν οι διοικούντες τον σύλλογο αφορά όλες τις γραμμές καθώς οι αδυναμίες και τα κενά που έχουν εντοπιστεί από τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Αναστασίου είναι πολλά.

Στην άμυνα ήδη γίνονται ενέργειες για την απόκτηση ενός δεξιού μπακ (φαβορί είναι ο Ολλανδός Ρούμπεν Λίζεον) και δύο στόπερ (εξετάζονται μεταξύ άλλων οι περιπτώσεις των Σκανδιναβών Χελάντερ και Στράντμπεργκ και του Σκωτσέζου Γουίλσον), ενώ στα χαφ καταβάλλεται υπερπροσπάθεια να πειστεί ο γκανέζος σουπερστάρ Μίκαελ Εσιέν να αποδεχθεί την πρόταση ύψους 1,7 εκατ. ευρώ που έχουν καταθέσει οι Πράσινοι. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός διαπραγματεύεται και με την αγγλική Νιούκαστλ την επιστροφή (με αγορά) του γαλλοαλγερινού μεσοεπιθετικού Μεντί Αμπέντ. Για την επίθεση αναζητείται ένας φορ περιοχής προκειμένου να προσφέρει υποστηρικτικό ρόλο στο βαρύ πυροβολικό της ομάδας Μάρκους Μπεργκ, ενώ στη μακρά μεταγραφική λίστα του Τριφυλλιού υπάρχει και ένας εξτρέμ προκειμένου να ενισχυθεί το ρόστερ και στις πτέρυγες.