Δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, συνελήφθησαν στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, για πλαστογραφία και κατοχή-διάθεση ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Οπως διαπιστώθηκε, στα σπίτια τους, σε Νέο Κόσμο και Πετράλωνα,κατασκεύαζαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία διέθεταν σε αλλοδαπούς, έναντι αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στην Ελλάδα και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδό τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου, σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην κατοχή και σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, υπολογιστής παλάμης (tablet), εκτυπωτής, δύο ψηφιακοί δίσκοι (cd) και φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb).

Βρέθηκαν, επίσης, διάφορες σφραγίδες, εκ των οποίων δύο με εντύπωμα εισόδου-εξόδου στην Ελλάδα από τον σταθμό Διαβατηριακού ελέγχου στην Κακαβιά, πλήθος λευκών καρτών και ιριδιζόντων αυτοκόλλητων, 22 ελληνικά και αλβανικά διαβατήρια, τέσσερις ελληνικές και αλβανικές ταυτότητες, 41 ελληνικές και αλβανικές άδειες ικανότητας οδήγησης, 22 άδειες διαμονής Σουηδίας, 29 κενές προξενικές θεωρήσεις εισόδου διαφόρων χωρών, 4.490 ευρώ και πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι 34 από τα κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα έχουν δηλωθεί ως κλαπέντα-υπεξαιρεθέντα-απολεσθέντα, ενώ τα υπόλοιπα είναι αμφιβόλου γνησιότητας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.