Σε Λουτρά του Καρακάλλα (Ρώμη), εκεί όπου οι Τρεις (αυθεντικοί) Τενόροι, Πλάθιντο Ντομίνγκο, Χοσέ Καρέρας και Λουτσιάνο Παβαρότι ένωσαν για πρώτη φορά τις υπερκόσμιες φωνές τους, παραμονή του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990, μετέτρεψαν την Αλιάντς Αρένα οι Τρεις (ποδοσφαιρικοί) Τενόροι της Μπαρτσελόνα, Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες οδηγώντας τους Μπλαουγκράνα στον όγδοο τελικό της ιστορίας τους στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ, που θα φιλοξενηθεί στις 6 Ιουνίου στο Βερολίνο.

Η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε με 3-2 από την Μπάγερν αλλά το 3-0 του Καμπ Νου δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας των Καταλανών.

Οι ελπίδες της Μπάγερν για πρόκριση στον τελικό αναζωπυρώθηκαν στο 7′ όταν ο Μπενάτια νίκησε τον Τερ Στέγκεν με κεφαλιά.

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ. Στο δεκατετράλεπτο 15′-29′ βγήκαν στη «σκηνή» οι Τρεις Τενόροι μετατρέποντας σε φρούδες τις ελπίδες των Βαυαρών. Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ και γκολ. Μέσι (με κεφαλιά αυτή τη φορά), Σουάρες, Νεϊμάρ και ξανά γκολ. The end, όπως έσπευσαν να σχολιάσουν στο twitter κάποιοι φίλοι της Μπάρτσα.

Τα υπόλοιπα είναι για την ιστορία. Ο Λεβαντόφσκι στο 59′ και ο Μίλερ στο 74′ τίμησαν τα χρώματα της φανέλας τους, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η συνεισφορά του τερματοφύλακα της Μπάρτσα Τερ Στέγκεν που πραγματοποίησε τέσσερις εξαιρετικές αποκρούσεις.

«Πιστεύαμε στο θαύμα αλλά δεν τα καταφέραμε. Είναι αδύνατο να σταματήσεις αυτούς τους παίκτες για 90 λεπτά» σχολίασε ο αρχηγός της Μπάγερν Φίλιπ Λαμ.

Η αντικατάσταση του Λουίς Σουάρες στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου από τον Πέδρο λόγω τραυματισμού στον προσαγωγό έμοιαζε με φρενάρισμα της επιθετικής δραστηριότητας της Μπάρτσα.

Οι Καταλανοί απέχουν πλέον τρεις νίκες από το τρεμπλ, καθώς χρειάζονται τρεις βαθμούς στην Πριμέρα Ντιβισιόν για την κατάκτηση του τίτλου, παίζουν στον τελικό με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και φυσικά περιμένουν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ τον αντίπαλό τους, που θα αναδειχθεί απόψε από την αναμέτρηση Ρεάλ – Γιούβε.

«Αποστολή εξετελέσθη. Ο επόμενος στόχος μας είναι να αναδειχθούμε πρωταθλητές Ευρώπης» σχολίασε ο Λουίς Ενρίκε.

Λένε ότι το αληθινό μέτρο του πλούτου είναι το πόσο αξίζεις όταν χάσεις όλα τα λεφτά σου.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα μάθει τις επόμενες ημέρες την πραγματική αξία του στη Βαυαρία, όταν θα εμφανιστούν οι οσφυοκάμπτες που θα χρησιμοποιήσουν λέξεις όπως «πυροτέχνημα» και «παρένθεση» για να τροχίσουν τη φήμη του.

Τα νούμερα βέβαια δεν είναι με το μέρος του. Στους τελευταίους δύο ημιτελικούς που συμμετείχε με την Μπάγερν ηττήθηκε με συνολικό σκορ 10-3.

Η καλύτερη ευρωπαία Μπάρτσα

Σε σφυγμομέτρηση του BBC για την αξία της Μπαρτσελόνα το 39,5% όσων συμμετείχαν δήλωσε ότι η σημερινή ομάδα των Καταλανών είναι η καλύτερη που έχει αγωνιστεί ποτέ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών / Τσάμπιονς Λιγκ.

Ολα καταλήγουν στην τριάδα

Από τα 28 γκολ της Μπαρτσελόνα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ τα 25 τα έχουν πετύχει οι Μέσι (10), Νεϊμάρ (9) και Σουάρες (6) – ποσοστό 89,3%!