Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με 190 ψήφους, σε σύνολο 225 ψηφισάντων.

Κατά της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 18 βουλευτές και 17 ψήφισαν «παρών».

Η δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον εισαγγελέα με αίτημα να αποφασίσει η Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, αφορά παραβίαση του άρθρου του Ποινικού Κώδικα μετά από ομιλία του βουλευτή, που φέρεται να προτρέπει σε πράξεις μίσους.

Προηγουμένως, για την άρση της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη είχε γνωμοδοτήσει θετικά η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και η Ολομέλεια επικύρωσε τη γνωμοδότηση, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας.

Ενώπιον της Ολομέλειας, ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε πως υφίσταται πολιτική δίωξη και πως στη φυλακή βρίσκεται λόγω του χαρακτήρα του. Όπως, μάλιστα, ισχυρίστηκε οι διώξεις «εναντίον του πολιτικού λόγου» έχουν ενταθεί επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, κατά της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραγκούνη, ψήφισαν 205 βουλευτές, 15 ψήφισαν υπέρ και πέντε «παρών». Επίσης, η Επιτροπή είχε αποφανθεί να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από