Η Βαλένθια πήρε 2-2 στο Μπερναμπέου από τη Ρεάλ Μαδρίτης και ουσιαστικά έδωσε τον τίτλο στην Μπαρτσελόνα, η οποία με το 2-0 επί της Σοσιεδάδ έχει προβάδισμα τεσσάρων βαθμών (90-86) δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.

Το θύμα για το αποτέλεσμα ήταν ο Ικερ Κασίγιας που αποδοκιμάστηκε στο πρώτο γκολ της Βαλένθια και χάνοντας την ψυχραιμία του αντέδρασε με μια κίνηση που έδειχνε «αρκετά έως εδώ». Το αποτέλεσμα ήταν να εξαγριωθούν περισσότερο οι οπαδοί της Ρεάλ, οι οποίοι τον αποδοκίμαζαν κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή με την μπάλα.

Ο τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ έσπευσε να τον στηρίξει: «Δεν πρέπει να τον κατηγορείτε για τα γκολ. Παίκτες όπως οι Ρονάλντο, Ζιντάν, Κασίγιας έχουν προσφέρει πάρα πολλά στη Ρεάλ και δεν πρέπει να αποδοκιμάζονται» είπε.

«Είχαμε πολλές φάσεις για γκολ. Τρία δοκάρια, ένα χαμένο πέναλτι, τίποτα δεν ήταν όμως αρκετό για να φτάσουμε στη νίκη» είπε ο Αντσελότι.

Ο τερματοφύλακας της Βαλένθια, Ντιέγκο Αλβες, απέκρουσε για δεύτερη φορά πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο, φτάνοντας συνολικά τις 16 επεμβάσεις και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Θουμπιθαρέτα.

Νεϊμάρ και Πέδρο «καθάρισαν» για την Μπαρτσελόνα κόντρα στη Σοσιεδάδ και ο Λουίς Ενρίκε ασχολείται με τον επαναληπτικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν. Μάλιστα συμπεριέλαβε στην αποστολή για το Μόναχο και τους 26 παίκτες που έχει στη διάθεσή του.

Αλλα αποτελέσματα: Λεβάντε – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2, Βιγιαρεάλ – Ελτσε 1-0, Γρανάδα – Κόρντομπα 2-0, Μπιλμπάο – Λα Κορούνια 1-1, Εϊμπάρ – Εσπανιόλ 0-2, Αλμερία – Μάλαγα 1-2, Θέλτα – Σεβίλλη 1-1.