Λίγες ώρες πριν από τον «αγώνα του αιώνα» –κατά δήλωση του Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε –της Μπάγερν με την Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο προπονητής των Βαυαρών Πεπ Γκουαρντιόλα γίνεται στόχος δημεγερτών.

Η εντός έδρας ήττα από την Αουγκσμπουργκ στην Αλιάντς Αρένα (1-0), η τέταρτη συνεχόμενη σε όλες τις διοργανώσεις (τελευταία φορά είχε επαναληφθεί το 1991) και η συμπλήρωση έξι ωρών χωρίς γκολ για τους πρωταθλητές Γερμανίας έδωσαν βήμα στον Λόταρ Ματέους για να επιτεθεί στον Γκουαρντιόλα.

«Η ομάδα του δεν έχει πλέον σταθερότητα. Μοιάζει οι παίκτες να έχουν χάσει την πίστη τους στον προπονητή και είναι κάτι που δεν το περίμενε».

Ο Τύπος δείχνει να συμμερίζεται την άποψη του Ματέους. Η «Ντι Βελτ» γράφει ότι «η αποστολή του Γκουαρντιόλα κινδυνεύει να αποτύχει, γιατί δεν μπορεί να διατηρήσει την Μπάγερν μεταξύ των κορυφαίων ομάδων του κόσμου». Η «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ» πιστεύει ότι η παρουσία του στο Μόναχο θα είναι «ένα μικρό διάλειμμα», ενώ η «Φρανκφούρτερ Ρουντσάου» προβλέπει ότι οι ημέρες του Γκουαρντιόλα στο Μόναχο είναι μετρημένες γιατί η ομάδα του δείχνει σε αποσύνθεση.

Την ίδια στιγμή, το αθλητικό δίκτυο BeInSports μετέδιδε ότι ο Γκουαρντιόλα και η Μάντσεστερ Σίτι ήρθαν σε καταρχήν συμφωνία να αναλάβει ο Καταλανός την τεχνική ηγεσία της αγγλικής ομάδας. Οι Πολίτες έσπευσαν να το διαψεύσουν. Πόσοι όμως τους πιστεύουν;

Τα αποτελέσματα: Αμβούργο – Φράιμπουργκ 1-1, Αννόβερο – Βέρντερ 1-1, Φρανκφούρτη – Χόφενχαϊμ 3-1, Ντόρτμουντ – Χέρτα 2-0, Γκλάντμπαχ – Λεβερκούζεν 3-0, Στουτγάρδη – Μάιντς 2-0, Πάντερμπορν – Βόλφσμπουργκ 1-3, Κολωνία – Σάλκε 2-0.

Η βαθμολογία: Μπάγερν 76, Βόλφσμπουργκ 65, Γκλάντμπαχ 63.