Το πλάνο της ελληνοποίησης και ανανέωσης μπαίνει προσωρινά στο συρτάρι του Παναθηναϊκού! Οι Πράσινοι αναζητούν εναγωνίως ενίσχυση για τα πλέι οφ που έρχονται προκειμένου να διατηρήσουν τα σκήπτρα στην Ελλάδα και να κλείσουν τη χρονιά με θριαμβευτικό τρόπο.

Εως το μεσημέρι, ακριβώς 48 ώρες πριν από το τζάμπολ της πρώτης φάσης των πλέι οφ (16.30 της Τετάρτης), ο Παναθηναϊκός του Σωτήρη Μανωλόπουλου πλέον, θέλει να ανακοινώσει δύο παίκτες. Οι τελευταίες ώρες είναι κρίσιμες, καθώς ο σχεδόν κλεισμένος Κένιον Μάρτιν από τους Μιλγουόκι Μπακς χθες το βράδυ αρνήθηκε να έρθει στην Αθήνα και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ένα είδος σαφάρι για την ανεύρεση άλλου παίκτη που θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο με έξι μήνες αποκλεισμό Τζέιμς Γκιστ.

Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να φέρει στο ΟΑΚΑ και τον Κώστα Καϊμακόγλου, αλλά η απόκτησή του ήταν εκ προοιμίου αδύνατη, καθώς ο διεθνής φόργουορντ δεσμεύεται με συμβόλαιο, αρνείται να αλλάξει ατζέντη όπως επιθυμεί ο ΠΑΟ και ετοιμάζεται για διακοπές που αρχίζουν αύριο. Αντιθέτως, φαίνεται πως πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο γνωστός μας από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ πέρυσι, Ντι Τζέι Κούπερ.

Ο Παναθηναϊκός, που νίκησε χθες με 80-52 τον Απόλλωνα Πάτρας, θα αρχίσει τα πλέι οφ την Τετάρτη με τον Κολοσσό Ρόδου. Τεράστια επιτυχία για τον Κόροιβο Αμαλιάδας, ο οποίος στην πρώτη χρονιά του στην Α1 κατόρθωσε να μπει στα πλέι οφ! Ολα τα ζευγάρια της πρώτης φάσης: Ολυμπιακός – Κόροιβος, Παναθηναϊκός – Κολοσσός, ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο, Αρης – ΑΕΚ.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής: Πανιώνιος – Νέα Κηφισιά 89-98, ΠΑΟΚ – Τρίκαλα 105-73, Κόροιβος – Κολοσσος 81-73, Ρέθυμνο – Αρης 66-69, ΚΑΟΔ – ΑΕΞ 66-77, Ολυμπιακός – Πανελευσινιακός 104-55, Παναθηναϊκός – Απόλλωνας Πάτρας 80-52.

Η τελική βαθμολογία: Ολυμπιακός 51, Παναθηναϊκός 49, ΠΑΟΚ 45, Αρης 42, ΑΕΚ 41, Ρέθυμνο 40, Κολοσσός 39, Κόροιβος 37, ΚΑΟΔ 36, Απόλλωνας Πάτρας 36, Νέα Κηφισιά 35, Τρίκαλα 34, Πανελευσινιακός 32, Πανιώνιος 29.