«Αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ, η χώρα είναι σαν να λέει στις αγορές ότι δεν μπορεί πια να εξυπηρετήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της. Ελπίζω ότι δεν θα κάνουν αυτή τη μεγάλη απερισκεψία» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε ραδιόφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι «με το να μη δώσουμε μία δόση στο ΔΝΤ δεν τιμωρούμε την κ. Λαγκάρντ, η οποία είχε γοητευθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.»

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι το αρνητικό μήνυμα για όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις που προσπαθούν να δανειστούν, για όλο τον κόσμο που κινεί χρήμα από και προς την Ελλάδα, θα είναι ένα κόκκινο σήμα ότι η Ελλάδα βγαίνει από το διεθνές παιχνίδι.

Σχετικά με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που ζητούν οι δανειστές και για τις οποίες η κυβέρνηση δηλώνει ότι έχει θέσει κόκκινες γραμμές, ο επικαφελής του Ποταμιού επανέλαβε την πρόταση για θέσπιση πλαφόν στις ανώτατες συντάξεις, ενώ αναφορικά με το μείζον ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων σημείωσε: «Πρέπει να γίνουν γενναίες αποκρατικοποιήσεις στη χώρα, με δύο όρους: Πρώτον, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και δεύτερον, τα χρήματα να μένουν στη χώρα».