Eχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή νέας αίθουσας, η οποία θα είναι έτοιμη στις αρχές Σεπτέμβρη 2015, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των φορέων του δήμου Κορυδαλλού, με μοναδικό αντικείμενο τη μεταφορά της αίθουσας όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής διεξάγεται σε αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, ενώ τοπικοί φορείς, όπως και οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν την εν λόγω δίκη, διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται στο δήμο.

Μετά τη σημερινή συνάντηση, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι αναγνωρίζει τη οξύτητα των προβλημάτων που δημιουργούνται τόσο εντός της αίθουσας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Για το λόγο αυτό προσέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, έχει ήδη δρομολογηθεί κατασκευή νέας αίθουσας η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι στο Εφετείο Αθηνών.

Πάντως, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι η μεταφορά της δίκης σε άλλη αίθουσα θα γίνει εφόσον η διευθύνουσα (πρόεδρος της δίκης) ζητήσει άλλη αίθουσα. Και προσθέτει ότι είναι έτοιμος να φροντίσει για τη σχετική μετάθεση, καθώς και για την οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα.