Στη σύλληψη των τεσσάρων διακινητών που είχαν αναλάβει τη μεταφορά εκατοντάδων παράνομων μεταναστών-προσφύγων προχώρησε το Λιμενικό στην Καλαμάτα.

Προηγήθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής, ενημέρωση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), του Αρχηγείου του Λιμενικού, από τον πλοίαρχο ιταλικού ρυμουλκού («Vos Thalassa») ότι ξύλινο σκάφος βρισκόταν σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή 54 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Ακρωτηρίου Ταίναρο στην Πελοπόννησο, ενώ μετέφερε μεγάλο αριθμό επιβαινόντων.

Ο πλοίαρχος του ρυμουλκού μετεπιβίβασε συνολικά 150 αλλοδαπούς στο σκάφος του, που υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπού έφτασαν το μεσημέρι του Σαββάτου.

Νωρίτερα, ενώ το ρυμουλκό βρισκόταν έξι ναυτικά μίλια νότια της Καλαμάτας, πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού επιβιβάστηκε στο «Vos Thalassa» για τη διενέργεια ελέγχου, οπότε και εντοπίστηκαν οι τέσσερις διακινητές.

Επτά από τους υπόλοιπους αλλοδαπούς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καλαμάτας για προληπτικούς λόγους. Οι έξι έχουν ήδη λάβει εξιτήριο, ενώ μία γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους.

Οι 145 αλλοδαποί οδηγήθηκαν σε ασφαλές κατάλυμα, στο Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας, όπου τους παρασχέθηκε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σίτιση, με τη συνδρομή του 9ου Συντάγματος Πεζικού, της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος της Διοίκησης Πολεμικής Αεροπορίας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Καλαμάτας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από