Βαρύ είναι το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Με αφορμή δημοσίευμα, κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν λόγο για «στοχευμένες διαρροές της Τράπεζας της Ελλάδος» οι οποίες αποτελούν «πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ» και ζήτησαν εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών έκανε λόγο για επιστολή που έφυγε από το γραφείο Τύπου του Γ. Στουρνάρα με παραλήπτη γνωστό δημοσιογράφο, υπό τον τίτλο «ο λογαριασμός των 100 ημερών».

«Μέσω αυτής προσφέρεται επιχειρηματολογία σε δημοσιογράφους προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς να αποτελέσει απλώς μια παρένθεση» όπως ανέφερε η εφημερίδα.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σχολιάζοντας το δημοσίευμα «σχετικά με στοχευμένες διαρροές της Τράπεζα της Ελλάδος εναντίον της κυβέρνησης» σημείωναν ότι «αν ευσταθεί, αποτελεί πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ».

«Αυτονόητο θα πρέπει να θεωρείται ότι η ΤτΕ οφείλει να διαψεύσει τις πληροφορίες. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, ούτως ώστε να σταματήσουν κάποιοι στο εσωτερικό της να πλήττουν την Κυβέρνηση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα» πρόσθεταν οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι.

Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση για τον κ. Στουρνάρα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμα και έως την έξοδό του από την ΤτΕ, διαφάνηκε και κατά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην «Ώρα του πρωθυπουργού».

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις, την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση δεν διακατέχεται από διάθεση «ρεβανσισμού ή αντεκδίκησης» και δεν έρχεται να κρίνει «ανθρώπους που ασκούν με ευθύνη τούτες τις κρίσιμες ώρες ένα πολύ σημαντικό έργο», βάσει του αν έχει με τους ανθρώπους αυτούς τις ίδιες απόψεις ή όχι ή αν συγκρουστεί στο παρελθόν μαζί τους ή όχι.

Τόνισε, όμως, πως η κυβέρνηση απαιτεί «από όλους αυτούς να είναι συνεπείς στο έργο που έχουν αναλάβει και να τηρούν την εθνική γραμμή» και πρόσθεσε:

«Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα κριθεί από την ικανότητά του να διαχειριστεί και να φέρει εις πέρας την ορθή και ασφαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Έχει μια μεγάλη ευθύνη και από αυτήν την ευθύνη θα κριθεί».

Από την πλευρά του Γ. Στουρνάρα ξεκαθαρίστηκε ότι «από το γραφείο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ή από το γραφείο τύπου της δεν έφυγε ποτέ τέτοιο email».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από