O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη τον Ντέιβιντ Κάμερον και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το Παρίσι «αμέσως μόλις συγκροτήσει την κυβέρνησή του», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους είχε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον «προκειμένου να τον συγχαρεί για την επιτυχία του στις βουλευτικές εκλογές» και τον «προσκάλεσε να επισκεφθεί το Παρίσι, αμέσως μόλις σχηματιστεί η κυβέρνησή του» επισημαίνεται σε μία ανακοίνωση του μεγάρου των Ηλυσίων .

«Ο πρόεδρος υπογράμμισε την προσήλωσή του στη βαθιά φιλία που ενώνει τη Γαλλία και τη Βρετανία και στην ενίσχυση της συνεργασίας του σε όλους του τομείς, ιδίως στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού με στόχο να στεφθεί με επιτυχία η Σύνοδος για το Κλίμα (COP 21)» το Δεκέμβριο, προστίθεται στο κείμενο.

Από την πλευρά ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον επιβεβαίωσε ότι ο Φρανσουά Ολάντ του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί το Παρίσι προκειμένου να συζητήσουν ευρωπαϊκά και διεθνούς ενδιαφέροντος θέματα.

Ο Κάμερον αποκάλυψε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον γάλλο πρόεδρο σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του πρωθυπουργικού γραφείου στο Twitter.

«Ο πρωθυπουργός δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον @fhollande ο οποίος τον συνεχάρη για τα αποτελέσματα των εκλογών» αναφέρεται στο μήνυμα.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον «προσεκλήθη να επισκεφθεί το Παρίσι για συνομιλίες σχετικά με την ΕΕ και διεθνή θέματα».