Τα «παιδία παίζει» στον δρόμο προς τη Μαδρίτη. Μια εύθυμη παρέα εμφανίστηκε χθες το μεσημέρι στο παρκέ του ΣΕΦ, που θύμιζε λίγο σχολική εκδρομή με τα πειράγματα, τα γέλια και τις φωτογραφίες, αλλά και τα απαραίτητα αυτόγραφα.

Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Κώστας Σλούκας επιδόθηκαν σε κουίζ γνώσεων σχετικά με τη Μαδρίτη και την Ισπανία για λογαριασμό του ιντερνετικού καναλιού της ομάδας, ενώ προβάρισαν πρώτοι τα νέα μπλουζάκια με το πειρατικό που αναχωρεί για την ισπανική πρωτεύουσα με στόχο να κουρσέψει το τρόπαιο της Ευρωλίγκας.

Πέρα όμως από το εύθυμο της υπόθεσης, παίκτες και προπονητής παρουσιάστηκαν εκτός από ήρεμοι και απόλυτα συνειδητοποιημένοι σχετικά με το τι τους περιμένει στη Μαδρίτη και την πίεση που υπάρχει σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις.

«Μας ιντριγκάρει η πίεση, αλλά όταν βρίσκεσαι σε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός πρέπει να μπορείς να τη διαχειριστείς. Γνωρίζουμε ότι η ομάδα μας με τις πέντε παρουσίες στα τελευταία επτά φάιναλ φορ προκαλεί φόβο κάποιες φορές στους αντιπάλους της και αυτό θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε» τόνισε ο κόουτς των Ερυθρολεύκων Γιάννης Σφαιρόπουλος, που θεωρεί πλεονέκτημα το γεγονός ότι οι παίκτες του είναι ουσιαστικά μπαρουτοκαπνισμένοι από τέτοιου είδους αγώνες.

Το φαβορί. «Η ΤΣΣΚΑ είναι μεγάλη δύναμη, μπορώ να πω ότι είναι το φαβορί, αλλά εμείς ξέρουμε να κερδίζουμε δύσκολα παιχνίδια και το πιο σημαντικό είναι πως έχουμε την εμπειρία. Ολα αυτά τα χρόνια που πέρασαν είναι μια παρακαταθήκη. Ξέρουμε τον τρόπο και πώς πρέπει να εμφανιστούμε στο γήπεδο για να νικήσουμε» πρόσθεσε ο έλληνας τεχνικός, που αν και καθόταν μπροστά από το μπάνερ του χορηγού του Σκρατς που είχε σύνθημα «Τύχη στη στιγμή», παραδέχθηκε: «Εχοντας προετοιμαστεί για αυτό όλη τη χρονιά είμαστε έτοιμοι, ξέρουμε ποιοι είμαστε, πόσο έχουμε δουλέψει και θα προετοιμαστούμε πλέον ψυχικά, σωματικά και πνευματικά. Αρα το μόνο που χρειαζόμαστε επιπλέον είναι και η τύχη».

Οντας στο τεχνικό τιμ της ΤΣΣΚΑ σε εκείνο το αξέχαστο φάιναλ φορ του 2012, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος γνωρίζει καλά τους αντιπάλους του, που δεν είναι μόνο ο Κιριλένκο. Ο ίδιος πάντως σκέφτεται άλλα πράγματα:

«Εκείνο που με απασχολεί είναι πώς θα εμφανιστεί η ομάδα, ώστε να είναι έτοιμη να παίξει τα παιχνίδια αυτά, τον ημιτελικό και με το καλό τον τελικό. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουμε ως ομάδα είναι η αμυντική μας λειτουργία. Εχουμε την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα και πρέπει να επικεντρωθούμε εκεί για να αντιμετωπίσουμε τα ατού των αντιπάλων» κατέληξε ο κόουτς Σφαιρόπουλος.

Από την πλευρά του ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης υπενθύμισε πόσο σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός θα βρεθεί και πάλι στη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, στην οποία δεν επιθυμεί να είναι απλά θεατής!