Οι πρώτοι εσωκομματικοί προβληματισμοί για τα επερχόμενα μέτρα κατατέθηκαν δημόσια από τον συνήθη ύποπτο, βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα. Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο κ. Λαπαβίτσας εμφανίστηκε προβληματισμένος για το κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς που να είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα ο βουλευτής-οικονομολόγος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφαιρέσει από το τραπέζι το ενδεχόμενο της ρήξης.

Την ίδια στιγμή, πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Στάθης Λεουτσάκος, Νίνα Κασιμάτη, Εύη Καρακώστα, Ελένη Σταματάκη και η Ιωάννα Γαϊτάνη, παρευρέθησαν στην κινητοποίηση που οργάνωσαν στον Πειραιά τα σωματεία των λιμενεργατών που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Ανησυχία όμως για πιθανές αντιδράσεις δεν υπάρχει μόνο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε αυτό του κυβερνητικού του εταίρου, των ΑΝΕΛ. Η βουλευτής του κόμματος Σταυρούλα Ξουλίδου δήλωσε ότι αν η συμφωνία παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές που είχαν θέσει από κοινού οι δύο εταίροι και περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα τότε αυτή θα παραιτηθεί.