Ο θρίαμβος του Ντέιβιντ Κάμερον στις εκλογές της 7ης Μαΐου φτάνει στο θεατρικό σανίδι ήδη από την πρώτη ημέρα…

Το θεατρικό The Audience επικεντρώνεται στις συναντήσεις της βασίλισσας Ελισάβετ με 12 πρωθυπουργούς της Βρετανίας.

Ο συγγραφέας του θεατρικού Πήτερ Μόργκαν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εντάξει μία νέα σκηνή, όπου η Ελισάβετ θα συναντά τον Κάμερον μετά τον θρίαμβο των χθεσινών εκλογών. Η συνάντηση είναι μία φανταστική αφήγηση της κατάστασης. Στην πραγματικότητα η συνάντηση της βασίλισσας με τον Κάμερον πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο Μόργκαν χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι σημειώθηκαν τόσο δραματικές βουλευτικές εκλογές την εβδομάδα που ξεκίνησε το θεατρικό έργο.

«Σήμερα το πρωί ξαναέγραψα μια σκηνή στο θεατρικό ανάμεσα στη βασίλισσα και τον Ντέιβιντ Κάμερον, προκειμένου να εκφράζει τα γεγονότα της χθεσινής νύχτας και του σημερινού πρωινού» είπε ο Μόργκαν.

Η βασίλισσα -την οποία ερμηνεύει η Κρίστιν Σκοτ Τόμας έχοντας πάρει τη σκυτάλη από την Έλεν Μίρεν- και ο Μαρκ Ντέξτερ που ερμηνεύει τον Κάμερον θα κάνουν πρόβα της σκηνής το απόγευμα και σύμφωνα με τον Μόργκαν είναι πιθανό ότι το κοινό στην βραδινή παράσταση «θα απολαύσει την άμεση αντίδρασή μας στα αποτελέσματα (των εκλογών)».