Και το όνομα αυτού Ρόμπιν Λοντ. Μολονότι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού είναι άγνωστο στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό, ο 22χρονος κεντρικός χαφ της Ελσίνκι θεωρείται το «next best thing» του φινλανδικού ποδοσφαίρου. Σε κάποιους θυμίζει το στυλ του Γιάρι Λιτμάνεν, του σπουδαιότερου παίκτη που ανέδειξε η χώρα, καθώς διαθέτει ένα πλήρες ποδοσφαιρικό πακέτο. Το scouting report των Πρασίνων και η διά ζώσης κατασκοπεία του τεχνικού διευθυντή Λεωνίδα Βόκολου επιβεβαίωσε τις συστάσεις που συνοδεύουν τον ταλαντούχο (box to box) μέσο, ο οποίος είναι αριστεροπόδαρος, αγωνίζεται στον κεντρικό άξονα και διαθέτει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση με πολλά τρεξίματα και συνεισφορά στην ανασταλτική λειτουργία αλλά και καλή τεχνική κατάρτιση και έφεση στο γκολ.

«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του φινλανδικού ποδοσφαίρου» δήλωσε στην «ΟΜΑΔΑ» για τον Λοντ ο δημοσιογράφος της φινλανδικής εφημερίδας «Ilta Sanomat» Μίκο Κνουούτιλα, ο οποίος συμπλήρωσε για τα χαρακτηριστικά που διαθέτει: «Αγωνίζεται ως 8άρι αλλά και ως 10άρι, έχει καλή τεχνική, είναι έξυπνος και απλός στο παιχνίδι του παίζοντας με τη μία. Διαθέτει επίσης καλό σουτ και είναι γρήγορος, ενώ έχει έφεση και στο γκολ».

ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού κινήθηκε με άκρα μυστικότητα τις τελευταίες εβδομάδες για την περίπτωση του Λοντ, ο οποίος παρακολουθείται για αρκετό καιρό. Χθες απάντησε θετικά η Ελσίνκι (υπήρξε και ανταλλαγή εγγράφων), που θα λάβει περίπου 400.000 ευρώ, ενώ εξασφάλισε και ένα υψηλό ποσοστό σε περίπτωση μεταπώλησης του παίκτη, ο οποίος θα έρθει στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη προκειμένου να ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της συμφωνίας.

Οι μεταγραφές πάντως μόλις άρχισαν για τους Πράσινους που σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν άλλες 6-7 κινήσεις, ενώ ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο έχουν εξασφαλίσει την υπογραφή του ταλαντούχου Νίκου Καλτσά που μένει ελεύθερος από τη Βέροια. Ο 22χρονος ολλανδός δεξιός μπακ Ρούμπεν Εβαλντ Λίχεον, ο οποίος αγωνίζεται στην Μπρέντα αλλά ανήκει στον Αγιαξ, βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Τριφυλλιού και αποτελεί μία από τις περιπτώσεις που αρέσουν στον ολλανδοτραφή κόουτς της ομάδας Γιάννη Αναστασίου, σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας «Telegraph».

Ο ΠΕΤΡΙΤΣ. Εξάλλου χθες έκλεισε για τον Παναθηναϊκό ένας μεγάλος κύκλος ανανεώσεων συμβολαίων που διήρκεσε περίπου έναν χρόνο, καθώς μετά τους Ζέκα, Μπεργκ, Λαγό, Καρέλη, Νάνο, Ατζαγκούν, Τριανταφυλλόπουλο, Χουχούμη και Δώνη, ο Μλάντεν Πέτριτς υπέγραψε την επέκταση της συνεργασίας του με τους Πράσινους μέχρι το 2016, οπότε αναμένεται να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του.

Στο μεταξύ, προτού καν ολοκληρωθεί η σεζόν, λύθηκε η συνεργασία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τον γιατρό της ομάδας Νίκο Τζουρούδη, τη θέση του οποίου θα καλύψει ξανά ο ορθοπεδικός Παναγιώτης Κουλουμέντας μαζί με έναν συνεργάτη του.