Ο Πεπ Γκουαρντιόλα επιστρέφει απόψε στο σπίτι του, στο Καμπ Νου, ως αντίπαλος της Μπαρτσελόνα, με στόχο να οδηγήσει την Μπάγερν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γκουαρντιόλα θα βρεθεί απόψε αντιμέτωπος με το παρελθόν του. Αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα αφού την είχε οδηγήσει σε 14 τίτλους, μεταξύ αυτών δύο Τσάμπιονς Λιγκ. Και δεν έκρυψε τα συναισθήματά του χθες, όταν εμφανίστηκε ύστερα από τρία χρόνια στην αίθουσα Τύπου του Καμπ Νου: «Η Μπαρτσελόνα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου. Μπορεί μέχρι τώρα αυτή η ομάδα να ήταν τα πάντα, όμως τώρα ήρθα εδώ για να νικήσω. Οταν συμφώνησα με την Μπάγερν ήξερα πως αργά ή γρήγορα αυτό θα γινόταν. Ομως η πρώτη φορά είναι πάντα διαφορετική».

«Μας γνωρίζει πολύ καλά. Ζήσαμε πολλές σημαντικές στιγμές μαζί, κατακτήσαμε τίτλους, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Από τότε που έφυγε συναντηθήκαμε μόνο σε ένα γκαλά της FIFA. Οταν ήταν στην Μπαρτσελόνα είχαμε πολύ καλή σχέση» είπε ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έχει σημειώσει εφέτος 51 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, από τα οποία τα οκτώ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Με τον τρόπο που αγωνίζεται τους τελευταίους 3-4 μήνες καμία άμυνα δεν μπορεί να τον σταματήσει. Δεν υπάρχει αμυντικό σύστημα, δεν υπάρχει προπονητής» σημείωσε ο Γκουαρντιόλα.

«Από τότε που την ανέλαβε ο Γκουαρντιόλα η Μπάγερν έχει ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Διατήρησε τα καλά στοιχεία που βρήκε και πρόσθεσε τα δικά του. Δεν έχουμε στο μυαλό μας να νικήσουμε τον Πεπ αλλά μια ιστορική ομάδα, την Μπάγερν. Νομίζω ότι θα είναι ένα από τα πλέον ελκυστικά παιχνίδια για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο» είπε ο Λουίς Ενρίκε, συμπαίκτης με τον Γκουαρντιόλα στους Μπλαουγκράνα από το 1996 έως το 2004.

Αναμνήσεις. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και το 2013 στην ημιτελική φάση και η Μπάγερν είχε προκριθεί με συνολικό σκορ 7-0. «Ηταν μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς είχαμε παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο» θυμήθηκε ο Τόμας Μίλερ. «Γνωρίζουμε ποια είναι η δύναμη της Μπαρτσελόνα, καθώς διαθέτει στην επίθεση παίκτες παγκόσμιας ακτινοβολίας. Ενας αμυντικός δεν αισθάνεται άνετα στην προσπάθεια να σταματήσει τις προσπάθειες του Μέσι. Είμαστε έτοιμοι. Ο κόουτς ξέρει αυτή την ομάδα καλύτερα από κάθε άλλη. Θα μας δώσει ένα αγωνιστικό πλάνο, αλλά όλα τα υπόλοιπα εξαρτώνται από εμάς».

Ο τερματοφύλακας της Μπάγερν Μάνουελ Νόιερ θυμήθηκε έναν άλλο αγώνα: «Σέβομαι τον Μέσι για όσα έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Ομως είναι σημαντικό να του δείξω από την πρώτη στιγμή ποιος είναι το αφεντικό στο γήπεδο. Το έκανα και στον τελικό του Μουντιάλ και λειτούργησε καλά».

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, αλλά η συμμετοχή του με την ειδική προστατευτική μάσκα θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. «Δεν φοβάμαι, αλλά θα πρέπει να δούμε αν αυτό είναι εφικτό» σχολίασε ο πολωνός επιθετικός.