Την ανάγκη να επιταχύνει η κυβέρνηση ώστε να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους επισημαίνει το Ποτάμι, ασκώντας πάντως κριτική για τους χειρισμούς των τελευταίων ημερών.

«Να παραμερίσει ο Πρωθυπουργός τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να ενημερώσει τη Βουλή, τα κόμματα και τον ελληνικό λαό για τις τελικές θέσεις της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κινήματος:

« Xθες τα κυβερνητικά non paper μιλούσαν για ρήξη. Σήμερα η επίσημη ανακοίνωση από το Γραφείο το Πρωθυπουργού μιλάει για πρόοδο και εποικοδομητικές συνομιλίες.

» Ενώ με διαρροές μιλούσαν για συνολικό πακέτο τώρα στην επίσημη ανακοίνωση γίνεται λόγος για επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Οι συνομιλίες όπως αναφέρεται αφορούν τα δύο θέματα αγκάθια: ασφαλιστικό και εργασιακό για τα οποία υπάρχει πλήρης άγνοια για τις κυβερνητικές θέσεις αφού μέχρι σήμερα αποτελούσαν “κόκκινες γραμμές”.

» Έστω και έτσι όμως το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση να επιταχύνει. Να παραμερίσει ο πρωθυπουργός τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να ενημερώσει τη Βουλή, τα κόμματα και τον ελληνικό λαό για τις τελικές θέσεις της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση».